Túrókrémmel töltött banánocskák
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A vajat simára kikeverjük a cukorral, tejföllel, majd hozzáadjuk az átszitált, sütőporral elkevert lisztet.
Az összegyúrt tésztát 20 részre osztjuk, golyókat formázunk belőle, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
A golyókat lisztezett deszkán egyesével kinyújtjuk, a közepébe teszünk 1-1 tk. tölteléket, banán formát alakítunk ki belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és addig sütjük, míg kezd pirulni.
Amikor a tészták megsültek és kissé kihűltek, egyesével lefestjük színezékes tojássárgájával, és a végét belemártjuk kakaóporba.
Töltelékhez:
A banánt összenyomkodjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és hagyjuk pár percet állni.
Tetejére:
A tojássárgáját kikeverjük a sárga színezővel.
Túrókrémmel töltött banánocskák
Hozzávalók
Töltelékhez:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A vajat simára kikeverjük a cukorral, tejföllel, majd hozzáadjuk az átszitált, sütőporral elkevert lisztet.
Az összegyúrt tésztát 20 részre osztjuk, golyókat formázunk belőle, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
A golyókat lisztezett deszkán egyesével kinyújtjuk, a közepébe teszünk 1-1 tk. tölteléket, banán formát alakítunk ki belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és addig sütjük, míg kezd pirulni.
Amikor a tészták megsültek és kissé kihűltek, egyesével lefestjük színezékes tojássárgájával, és a végét belemártjuk kakaóporba.
Töltelékhez:
A banánt összenyomkodjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és hagyjuk pár percet állni.
Tetejére:
A tojássárgáját kikeverjük a sárga színezővel.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?