Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokoládés medvetalp

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Csokoládés medvetalp
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

Kevert tészta

Töltelék: ganache krém

  • 10 dkg csoki
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg puha vaj
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Elkészítés módja

A tésztához a tojást, porcukrot, sót, és a puha vajat keverőtálban, robotgéppel habosra keverjük.
A lisztet és a kakaóport hozzáadjuk szitálva, tésztalapáttal rövid idő alatt beleforgatjuk, hogy a tészta ne legyen nyúlós.
A tésztát csillagcsöves habzsákba (kb. 1 - 1/2 cm nyílású) töltjük, egymástól elegendő távolságra medvetalp formákat nyomunk a sütőpapírral bélelt sütőlapra.
A sütőbe helyezzük, 10 perc alatt készre sütjük 170 fokon légkeverésesben.
A kekszeket hagyjuk kihűlni, és ezután töltjük majd meg.
A ganache krémet nem árt előző nap elkészíteni, és a hűtőbe tartani, majd amikor szükség van rá, csak elővesszük, krémessé keverjük a robotgéppel, vagy keverőlapáttal, és már tölthetjük is a süteményünket vele.
A csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk, majd a tejszínt simára keverjük vele. Levesszük a gőzről és kevergetjük addig, míg a vajat hozzátéve az el nem olvad benne. Hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap elővesszük, habosra keverjük, és megtöltjük a medvetalpak egyik felén a tölteléket, és könnyedén az üreset rányomjuk a tetejére. Kakaóporral megszórva szervírozzuk.

Vélemények

Bozsó

Bozsó
2015.04.23. | 19:31

Nagyon guszta! Mentettem, el fogom készíteni.
burgereva

burgereva
2015.04.16. | 06:34

Ez a recepted is nagyon tetszik.
MARCSULA

MARCSULA
2015.04.15. | 22:45

Nagyon guszták,nagyon jól néznek ki!Ki fogom próbálni!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!