Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés medvetalp

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kevert tészta:

8 dkg porcukor
15 dkg vaj
1 csipet só
26 dkg liszt
1 db tojás

Töltelék: ganache krém:

10 dkg csoki
2 dl tejszín
5 dkg puha vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés módja

A tésztához a tojást, porcukrot, sót, és a puha vajat keverőtálban, robotgéppel habosra keverjük.
A lisztet és a kakaóport hozzáadjuk szitálva, tésztalapáttal rövid idő alatt beleforgatjuk, hogy a tészta ne legyen nyúlós.
A tésztát csillagcsöves habzsákba (kb. 1 - 1/2 cm nyílású) töltjük, egymástól elegendő távolságra medvetalp formákat nyomunk a sütőpapírral bélelt sütőlapra.
A sütőbe helyezzük, 10 perc alatt készre sütjük 170 fokon légkeverésesben.
A kekszeket hagyjuk kihűlni, és ezután töltjük majd meg.
A ganache krémet nem árt előző nap elkészíteni, és a hűtőbe tartani, majd amikor szükség van rá, csak elővesszük, krémessé keverjük a robotgéppel, vagy keverőlapáttal, és már tölthetjük is a süteményünket vele.
A csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk, majd a tejszínt simára keverjük vele. Levesszük a gőzről és kevergetjük addig, míg a vajat hozzátéve az el nem olvad benne. Hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap elővesszük, habosra keverjük, és megtöltjük a medvetalpak egyik felén a tölteléket, és könnyedén az üreset rányomjuk a tetejére. Kakaóporral megszórva szervírozzuk.
Csokoládés medvetalp Csokoládés medvetalp

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
45 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!