Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós néró teasütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós néró teasütemény

16 dkg vaj
15 dkg porcukor
22 dkg liszt
6 tojássárgája
1 citrom reszelt héja

Töltéshez és a díszítéshez:

sárgabarack lekvár
5 dkg fehércsoki
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Érdemes egy nappal előbb megsütni és betölteni a sütit, mint ahogy a vendégeket várjuk.

Elkészítés

A porcukrot habosra keverjük a puha vajjal, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját, végül a kakaóval elkevert lisztet.
A masszát 10-es csővel ellátott habzsákba szedjük, ennek hiányában megteszi egy erősebb, levágott csücskű nejlonzacskó is. Sütőpapírral bélelt tepsibe 2 cm-es halmokat nyomunk a tésztából. Hagyjunk köztük helyet, mert sütés közben enyhén terülnek.
180 C-os sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük őket, de azért figyeljünk, mert minden sütő más, és nekem a második-harmadik tepsivel már hamarabb kész lett. Akkor az igazi, ha még nem színeződött el az alja.
Miután kihűlt, egyet-egyet összeragasztunk lekvárral.
A fehér csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, majd nejlonzacskóba tesszük és a sarkára apró lyukat vágunk. Megcsurgatjuk vele az összeragasztott sütiket, és hagyjuk megdermedni.

Tárolás

Fémdobozban ajánlott tárolni.

Alternatív elkészítés

A lekvár helyett használhatunk csokis vagy vaníliás krémet is.
Kakaós néró teasütemény Kakaós néró teasütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!