Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kakaós néró teasütemény

vadocz receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3029-vadocz
Kakaós néró teasütemény
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

Töltéshez és a díszítéshez

  • sárgabarack lekvár
  • 5 dkg fehércsoki
vadocz vadocz receptje

Elkészítés

Előkészítés

Érdemes egy nappal előbb megsütni és betölteni a sütit, mint ahogy a vendégeket várjuk.

A porcukrot habosra keverjük a puha vajjal, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját, végül a kakaóval elkevert lisztet.
A masszát 10-es csővel ellátott habzsákba szedjük, ennek hiányában megteszi egy erősebb, levágott csücskű nejlonzacskó is. Sütőpapírral bélelt tepsibe 2 cm-es halmokat nyomunk a tésztából. Hagyjunk köztük helyet, mert sütés közben enyhén terülnek.
180 C-os sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük őket, de azért figyeljünk, mert minden sütő más, és nekem a második-harmadik tepsivel már hamarabb kész lett. Akkor az igazi, ha még nem színeződött el az alja.
Miután kihűlt, egyet-egyet összeragasztunk lekvárral.
A fehér csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, majd nejlonzacskóba tesszük és a sarkára apró lyukat vágunk. Megcsurgatjuk vele az összeragasztott sütiket, és hagyjuk megdermedni.

Tárolás

Fémdobozban ajánlott tárolni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A lekvár helyett használhatunk csokis vagy vaníliás krémet is.

Vélemények

édesmézes

édesmézes
2014.09.18. | 10:07

Finom,kiadós,egyszerű érdemes sokat készíteni,mert gyorsan fogy:)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!