Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mártogatott kókusz kocka

vic71 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/132-vic71
Mártogatott kókusz kocka
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

A tésztához

A csokimártás

A sütemény megforgatásához

  • 20 dkg kókuszreszelék
vic71 vic71 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tésztához a cukrot, a tojást, a zsírt, az olvasztott mézet jól kikavarjuk, azután felváltva fokozatosan adjuk hozzá a lisztet (amiben elkeverjük előtte a szódabikarbónát) és a tejet. A tésztát kivajazott, kilisztezett közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
Amíg a tészta sül, a csokimártást elkészítjük: a cukrot, a vajat, a tejet és a kakaót felfőzzük. Majd ha kicsit ez kihűlt, beletesszük a rumot.
A megsült tésztát 2-3 cm széles és 6 cm hosszú szeletekre vágjuk. A szeleteket villára szúrva belemártjuk a langyos, de még folyós krémbe, majd nyomban megforgatjuk a kókuszreszelékben. (Ha a krém időközben nagyon besűrűsödik, fel kell újra melegíteni.)

Vélemények

Rezuka

Rezuka
2012.03.05. | 13:42

Finom! Nekem túl édes, pedig a tésztába így is kb fele annyi cukrot raktam, persze ízlések és pofonok. Ettől függetlenül nagy sikere volt. Mivel elfogyott a felénél a kókuszom, darált mogyoróval folytattam, javaslom mindenkinek, hogy próbálja ki!!! :) (A massza nekem nem volt folyós, vizes spatulával simítottam, és szép egyenletes lett a teteje, nem is púposodott ki sülés közben! )
hagymama

hagymama
2012.03.02. | 11:56

Két szempontból is különleges számomra ez a süti: talán ez volt az első recept, amit a dobozomba raktam itt a Sütnijón, illetve ez első mártogatós piskótám. Nem csalódtam benne, mert finom, puha és csokis. :) A tésztához kifejezetten kis tepsit javaslok (20x30), tekintettel a hozzávalók szerény mennyiségére. Figyeljünk arra is, hogy folyós legyen massza (ha kell, tegyünk bele több tejet), így tud egyenletesen, szépen meghízni a sülés folyamán. (Nekem kissé hepehupás lett a sűrűcskés tészta, ám az élvezeti értékéből ez semmit nem vont le). A csokibevonat és a kókuszreszelék adagja nagyon pontos, a tizenhat szeletet maradék nélkül vontam be velük. Nagyon el tudok képzelni hozzá/bele/mellé valamilyen lekvárt, máris töröm a fejem egy ilyen variáción, ötleteket szívesen fogadok. Szép volt, Vic71!
vadocz

vadocz
2012.01.13. | 09:10

Ez valami fantasztikus! :) A mézzel valami egészen más ízt kapott, eddig csak úgy csináltam, mint egy sima piskótát! Nagyon jól sikerült!!! Köszönöm :D
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!