Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós bejgli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához ( 2 rúdhoz):

60 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 dl tej
5 dkg porcukor
1 tk só
2 ek olaj

Túrós töltelékhez ( 1 rúdhoz):

50 dkg túró
5 ek cukor
0,5 citrom reszelt héja
1 ek búzadara

Kenéshez:

1 tojássárgája

Tepsi kikenéséhez:

margarin
liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk egy csipet cukorral.
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, beletesszük a felfuttatott élesztőt, a porcukrot, a sót, az olajat.
Jól kidagasztjuk. Meleg helyen egy órát kelesztjük.
A töltelékhez a túrót villával jól összetörjük, hozzákeverjük a cukrot, a búzadarát, a reszelt citrom héját.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, kettévágjuk, és egymás után kinyújtjuk.
Ráterítjük a tölteléket és feltekerjük. Kikent, lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a tojássárgájával. 30-40 perc alatt 150 fokon szép barnára sütjük.

Tálalás

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Alternatív elkészítés

A tészta 2 rúdhoz elegendő, míg a töltelékből dupla adagot szükséges készíteni.
Nálunk a szilveszteri menü desszertje lett :-)
Túrós bejgli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!