Túrós bejgli
Hozzávalók
Tésztához ( 2 rúdhoz):
Túrós töltelékhez ( 1 rúdhoz):
Kenéshez:
Tepsi kikenéséhez:
Elkészítés
Elkészítés
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, beletesszük a felfuttatott élesztőt, a porcukrot, a sót, az olajat.
Jól kidagasztjuk. Meleg helyen egy órát kelesztjük.
A töltelékhez a túrót villával jól összetörjük, hozzákeverjük a cukrot, a búzadarát, a reszelt citrom héját.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, kettévágjuk, és egymás után kinyújtjuk.
Ráterítjük a tölteléket és feltekerjük. Kikent, lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a tojássárgájával. 30-40 perc alatt 150 fokon szép barnára sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Nálunk a szilveszteri menü desszertje lett :-)
Túrós bejgli
Hozzávalók
Tésztához ( 2 rúdhoz):
Túrós töltelékhez ( 1 rúdhoz):
Kenéshez:
Tepsi kikenéséhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, beletesszük a felfuttatott élesztőt, a porcukrot, a sót, az olajat.
Jól kidagasztjuk. Meleg helyen egy órát kelesztjük.
A töltelékhez a túrót villával jól összetörjük, hozzákeverjük a cukrot, a búzadarát, a reszelt citrom héját.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, kettévágjuk, és egymás után kinyújtjuk.
Ráterítjük a tölteléket és feltekerjük. Kikent, lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a tojássárgájával. 30-40 perc alatt 150 fokon szép barnára sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Nálunk a szilveszteri menü desszertje lett :-)
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?