Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nagyi bejglije

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

1 kg búzaliszt
5 dkg friss élesztő (1 kocka)
2 db tojássárgája (+1 a bejgli kenéséhez)
2 dl tej
25 dkg Rama
4 ek. cukor (+ 1 ek. az élesztő felfuttatásához)
1 csipet só

Töltelék:

0,5 kg darált dió vagy darált mák
20 dkg cukor
4 dl tej
1 csomag mazsola (kihagyható)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A töltelékbe való diót vagy mákot ledaráljuk.

Elkészítés

Tészta elkészítése:
Lehetőleg gyorskelesztő tálban 2 db tojássárgáját elkeverjük a cukorral, a lágy margarinnal, majd hozzátesszük a lisztet, a sót. Fészket csinálunk, belemorzsoljuk az élesztőt, 1 evőkanál cukorral, kevés langyos tejjel elkeverjük, letakarva 10 percre félretesszük. Utána géppel jól összedolgozzuk (dagasztjuk), megint letakarjuk, meleg helyen további 30 percig kelesztjük. Ameddig a tészta kel, addig a tölteléket elkészíthetjük. A hozzávalókat összekeverjük, kicsit forrósítjuk, majd kihűtjük. A tésztát kelesztés után kettőbe vágjuk, kinyújtjuk kb. 0,5-1 cm vastagra (ki hogy szereti), majd megkenjük a töltelékkel. Összetekerjük, vajazott-lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe tesszük, felvert tojássárgájával bekenjük. Utána megszurkáljuk villával.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon sütjük kb. 30 percig (tűpróba!).

Tálalás

2 rúd bejgli készül ebből a mennyiségből.

Tárolás

A kész bejglit hűvös kamrában, konyharuhával letakarva tárolhatjuk.

Alternatív elkészítés

A tölteléket akár előző nap is el lehet készíteni.
Nagyi bejglije Nagyi bejglije

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
70 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!