Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

A legfinomabb Karácsonyi Bejgli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A legfinomabb Karácsonyi Bejgli

55 dkg finomliszt
25 dkg vaj
3 tojássárgája
1,5dl tej
3 dkg élesztő
8 dkg cukor
pici só
0,5 dl rum

Máktöltelékhez:

12 dkg cukor
20 dkg darált mák
1,5 dl tej
5 dkg mazsola
2 evőkanál méz
1 citrom reszelt héja

Diótöltelékhez:

12 dkg cukor
20 dkg darált dió
1dl tej
5 dkg mazsola
2 evőkanál sűrű baracklekvár
1 narancs reszelt héja
3 dkg reszelt csokoládé
0,5 dl rum
a tészta megkenéséhez 2 egész tojás.
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a sütés előtti este a lisztet a vajjal összemorzsoljuk, és a tojássárgájával, a langyos tejben pici cukorral megfuttatott élesztővel, a rumban feloldott cukorral meg csipetnyi sóval összedolgozzuk. Másnapig hűtőbe tesszük. A máktöltelékhez a cukorral elkevert darált mákot, a tejjel leforrázzuk, mazsolát, mézet, reszelt citrom héját belekeverjük. Diótöltelékhez a cukorral elkevert darált diót is leforrázzuk a tejjel. Hozzáadjuk a mazsolát, lekvárt, reszelt narancshéjat, reszelt csokoládét és a rumot. A kétféle tölteléket is jól lehűtjük. Másnap a tésztát 4 részre osztjuk, lisztezett deszkán egyenként 3 milliméter vastag téglalappá nyújtjuk. Kettőt mák, kettőt diótöltelékkel megkenünk, összetekerjük, a tetejüket simára kevert tojással megkenjük, és körülbelül 1órát pihentetjük. Ezután ismét megkenjük tojással, villával megszurkáljuk, és 160-170 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. Ha idő előtt túlságosan pirulni kezdene, fóliával letakarjuk.
A legfinomabb Karácsonyi  Bejgli A legfinomabb Karácsonyi  Bejgli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!