Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bejgli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

0,5 kg liszt
20 dkg margarin
1 dkg élesztő
5 dkg porcukor
1 tojássárgája
kicsi tej az élesztőhöz

Töltelék:

30 dkg mák vagy dió
2 dl víz
26 dkg cukor
citromhéj

Tetejére:

2 tojássárgája
1 tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tölteléket akár előző nap is el lehet készíteni.

Elkészítés

Az élesztőt pici tejben egy csipet cukorral megfuttatom, addig a lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd hozzáadom a tojást és a cukrot, végül az élesztőt. Jól összegyúrom, majd 3 részre osztom és hagyom kelni.
A töltelékhez a cukrot a vízzel cukorszirupnak megfőzöm. Ha kész a mákhoz vagy dióhoz öntöm óvatosan, nem biztos, hogy minden fölveszi. 3 részre osztom, kihűtöm.
Ha megkelt a tészta kinyújtom mind a hármat és beleteszem a tölteléket. (amit liszten ki is lehet nyújtani vagy késsel elkenem rajta.
Ha kész a széleit behajtom, megkenem és feltekerem. Ha kész hideg helyre teszem és lekenem tojás sárgájával. Ha megszáradt az első réteg tojássárgája megkenem még egyszer, majd végül, ha az is rászáradt, beviszem a melegre kelesztem és tojásfehérjével is megkenem. Végül megsütöm 170 fokon.
Bejgli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!