Bögrés kevert reformosan
Hozzávalók
Bögrés kevert reformosan
Elkészítés
Elkészítés
Előfűtött sütőben tíz percig 220 fokon, további 30-35 percig 180 fokon sütöm, felső rácson. Tűpróba ajánlott! A sütőben hagyom kihűlni, úgy, hogy fakanállal kitámasztom a sütőajtót (így fokozatosan húzódik vissza a tészta – bár enélkül is magas marad).
Kockákra vágva, porcukorral hintve vagy anélkül tálalom.
Tálalás
Alternatív elkészítés
1. Gyümölcs és mazsola helyett nem túl híg lekvárt pötyögtetek (teáskanállal) a tepsibe öntött tésztára (akár többféle lekvárt is lehet), összesen kb. 12 teáskanálnyit
2. A lekváros verzió egy másik verziója :) : a massza felét öntöm csak a tepsibe, a másik részét elkeverem 3 evőkanál kakaóporral, ezt rácsorgatom a fehér tésztára, majd jöhet a lekvár. Így szép foltos lesz – tarkaboci-sütinek is hívom. :)
Bögrés kevert reformosan
Hozzávalók
Bögrés kevert reformosan
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Előfűtött sütőben tíz percig 220 fokon, további 30-35 percig 180 fokon sütöm, felső rácson. Tűpróba ajánlott! A sütőben hagyom kihűlni, úgy, hogy fakanállal kitámasztom a sütőajtót (így fokozatosan húzódik vissza a tészta – bár enélkül is magas marad).
Kockákra vágva, porcukorral hintve vagy anélkül tálalom.
Tálalás
Alternatív elkészítés
1. Gyümölcs és mazsola helyett nem túl híg lekvárt pötyögtetek (teáskanállal) a tepsibe öntött tésztára (akár többféle lekvárt is lehet), összesen kb. 12 teáskanálnyit
2. A lekváros verzió egy másik verziója :) : a massza felét öntöm csak a tepsibe, a másik részét elkeverem 3 evőkanál kakaóporral, ezt rácsorgatom a fehér tésztára, majd jöhet a lekvár. Így szép foltos lesz – tarkaboci-sütinek is hívom. :)
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?