Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Kikelet cupcake

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Kikelet cupcake
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Bögrés sütemények , Muffinok , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A muffin papírformákat (12 db) egy tepsibe állítjuk, vagy 12 db tűzálló csészét (kb. 150 ml űrtartalmú) kivajazunk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához a tejet egy főzőedényben meglangyosítjuk, felolvasztjuk benne a margarint. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A mogyoró kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, ill. a langyos margarinos tejet és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd magas fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Végül a mogyorót is hozzákeverjük. A tésztát letakarjuk és meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel kicsit átgyúrjuk, és 12 egyenlő részre osztjuk, melyekből golyókat formázunk. A tésztagolyókat az előkészített formákba vagy csészékbe tesszük, és újra meleg helyen pihentetjük (kb. 30 percig).

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

Sütés után a süteményt a formában, ill. csészében, sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítéshez az Aranka Krémet a tasakon szereplő leírás alapján, a tej hozzáadásával elkészítjük, és egy nyomózsákba töltjük. A krémet a nyomózsákból a a cupcake tetejére nyomjuk, majd a dekorcukrokkal, ostyavirággal díszítjük. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A tésztához mogyoró helyett diót is használhatunk.

A dekorcukrokkal, dekor ostyavirágokkal közvetlenül tálalás előtt érdemes a süteményt díszíteni, így nem szívnak magukba a krémből nedvességet.

Vélemények

timea0927

timea0927
2013.03.13. | 17:19

Nagyon szépek ezek a cupcakek, öröm felszolgálni őket a vendégeknek!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!