Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Briós

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Briós

50 dkg liszt
5 dkg puha vaj
5 dkg porcukor
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
3 db tojssárgája
csipet só

Lekenéshez:

1 db tojás
3 dkg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szokásos módon elkészítem a kelt tésztát. Miután megkelt, átgyúrom, majd 32 darabra vágom. A darabokat egyesével 15 cm-es rudakká sodrom. A képek között van egy kis segítség, hogy hogyan kell befonni a rudakat!
Miután megformáztam a briósokat, tepsibe helyezem őket, és megkenem kevés vízzel felvert tojással. Ezután még kb. 40 percig kelesztem.
Újra megkenem a tojással, rászórom a cukrot, és 15-20 perc alatt (210°-on) megsütöm.

Tálalás

Ebből a mennyiségből 16 darab közepes méretű briós készült.

Tárolás

Egy-két napnál tovább nem érdemes tárolni, mint általában a kelt tésztás sütiket.

Alternatív elkészítés

Ha nem akarod, hogy a cukor teljesen karamellizálódjon, érdemes a sütés vége előtt rászórni, kb. 5 perccel. :)
Briós Briós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!