Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Velencei briós limoncello krémmel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

25 dkg liszt
1 db tojás
50 g vaj (olvasztott)
40 g cukor
1 tk. só
2 dkg friss élesztő
1 citromból nyert citromhéj
1 dl langyos tej
1 db tojássárgája (a kenéshez)
1 ek. tej (a kenéshez)

A krémhez:

1,5 dl tej
1 dl limoncello likőr (házi)
1 db tojás
1 ek. cukor
1 ek. étkezési keményítő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítjük a tésztát: a lisztet tálba szitáljuk, az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, és beleöntjük. Ezután a citromhéjat, és a csipet sót, majd az olvasztott vajat, és végül még egy kis meleg tejet. Rugalmas nem túl kemény tésztává gyúrjuk, a robotgépünkkel.
Kilisztezett tálban, folpackkal lefedve 1 órára a hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a krémet. A tejet a limoncelloval feltesszük melegedni. A tojást, a cukrot, a keményítőt csomómentesre keverjük és a forró tejhez adjuk. Állandó keverés mellett addig főzzük közepes lángon, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kicsit kihűlni. Elővesszük a hűtőből a tésztát, és hengerré formáljuk.
Egy tepsibe sütőpapírt, vagy szilikonos papírt teszünk. A kezünkkel 5 dkg-os darabokat tépkedünk és a két tenyerünk között görgetve gombóccá gyúrjuk őket, majd a tepsire rakosgatjuk.
1 tojássárgáját elkeverünk 1-2 ek. tejjel, ezzel megkenjük őket és negyed órát még állni hagyjuk.
Ezután ollóval bevagdossuk keresztben mindegyik tetejét, de a vágás ne legyen túl mély vagy széles. Mindegyikbe 1-2 púpos ek. krémet teszünk, ez épp elég a 9 gombóc tetejére.
Előmelegített sütőben megsütjük, majd porcukorral meghintve tálaljuk, felnőttek részére.
Sütési hőfok: 180°C, 15 perc

Tálalás

4 adag.

Tárolás

Frissen finom, de 2 nap az eltarthatósága.

Alternatív elkészítés

Szerencsém van, mert azok közé a háziasszonyok közé tartozom, aki mindenféle jót tartósít, befőz, elkészít és tart idehaza. Így vagyok a Limoncellóval is, mert saját magam készítettem. A süteményt gyerekeknek nem ajánlom, mert alkoholos.
Velencei briós limoncello krémmel Velencei briós limoncello krémmel Velencei briós limoncello krémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!