Túrórudi charlotte
Hozzávalók
Piskóta:
Töltelék:
Túrókrém:
Elkészítés
Elkészítés
Még melegen feltekerjük.
A pudingport csomómentesre főzzük a tejjel és a cukorral.
Megkenjük vele a kihűlt piskótát, még melegen rakjuk az egyik végébe a Túró Rudikat (így egy kissé megolvadnak), feltekerjük. A tekercs közepébe kell, hogy kerüljön a Túró Rudi.
1 órán keresztül pihentetjük.
A tejben és egy kevés tejszínben felolvasztjuk a zselatint, s kissé hűlni hagyjuk.
A túrót elkeverjük a citromhéjjal, a vaníliás és a sima cukorral.
A túrós krémbe öntjük a még langyos zselatinos tejet.
A tejszínt felverjük, s ezt is a krémhez keverjük.
A piskóta tekercset felszeleteljük.
Egy kerek tálat folpack-kal kibélelünk és kirakjuk a felszeletelt tekercsekkel.
Belekanalazzuk a túrókrémet és befedjük a maradék piskótatekerccsel.
Alternatív elkészítés
Túrórudi charlotte
Hozzávalók
Piskóta:
Töltelék:
Túrókrém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Még melegen feltekerjük.
A pudingport csomómentesre főzzük a tejjel és a cukorral.
Megkenjük vele a kihűlt piskótát, még melegen rakjuk az egyik végébe a Túró Rudikat (így egy kissé megolvadnak), feltekerjük. A tekercs közepébe kell, hogy kerüljön a Túró Rudi.
1 órán keresztül pihentetjük.
A tejben és egy kevés tejszínben felolvasztjuk a zselatint, s kissé hűlni hagyjuk.
A túrót elkeverjük a citromhéjjal, a vaníliás és a sima cukorral.
A túrós krémbe öntjük a még langyos zselatinos tejet.
A tejszínt felverjük, s ezt is a krémhez keverjük.
A piskóta tekercset felszeleteljük.
Egy kerek tálat folpack-kal kibélelünk és kirakjuk a felszeletelt tekercsekkel.
Belekanalazzuk a túrókrémet és befedjük a maradék piskótatekerccsel.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?