sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dán vajas croissant baracklekvárral és tejeskávéval

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Dán vajas croissant baracklekvárral és tejeskávéval

37 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
25 dkg vaj
3 ek. cukor
1 tk. só
1 tojás
1 dl tej
1 dl meleg víz
baracklekvár ( darabos, nem túl folyós)
Porcukor a díszítéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztáját 5 perc alatt egyszerűen összedobhatjuk, viszont előző reggel kell elkészíteni, mert estig a hűtőben letakarva kell pihentetni, akkor átdolgozni, majd másnap reggel egyszerűen csak kisüthetjük. A langyos tejet, a friss élesztőt (porélesztővel is készíthetjük, de akkor azt a liszthez adjuk hozzá), a vizet és a tojást alaposan elkeverjük a lisztet, sót és a cukrot. A hideg vajat ujjnyi kockákra vágjuk. A lisztes keverékhez hozzáadjuk a tojásos levet és a vajat is. Fontos, hogy pár gyors mozdulattal keverjük el az egészet úgy, hogy a vajdarabkák ne menjenek szét benne egészen! Puha, nem formálható masszát kapjunk, amit letakarva, estig a hűtőben pihentetünk. Akkor vegyük ki onnan, és 15 perc után borítsuk lisztezett deszkára. A még mindig ragadós tésztát mégis könnyedén kinyújthatjuk kb. fél cm vastagra. Nagy vajdarabkáknak kell látszódni benne. A vízszintes hajtsuk be középre, majd egymásra. Így tegyük be letakarva reggelig a hűtőbe. Ébredéskor mindössze annyi a dolgunk, hogy fél cm vékony téglalappá nyújtjuk. Azt vízszintesen kb. 15 cm-es csíkokra vágjuk, majd ezeket alul 10 cm-enként bejelölve, a felső oldalig háromszögekre vágjuk. Így felváltva kapunk álló, és fordított háromszögeket. Ezek mindegyikének vastag talpánál kezdjük a feltekerést úgy, hogy előtte odateszünk egy kis lekvárt. Sütőpapíron, 180 fokos sütőben, 15 perc alatt van készen.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!