Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Dán vajas croissant baracklekvárral és tejeskávéval

brekus receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5676-brekus
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Croissant-ok , Péksütemények

Hozzávalók

  • 37 dkg liszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 25 dkg vaj
  • 3 ek. cukor
  • 1 tk. só
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl meleg víz
  • baracklekvár ( darabos, nem túl folyós)
  • Porcukor a díszítéshez
brekus brekus receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tésztáját 5 perc alatt egyszerűen összedobhatjuk, viszont előző reggel kell elkészíteni, mert estig a hűtőben letakarva kell pihentetni, akkor átdolgozni, majd másnap reggel egyszerűen csak kisüthetjük. A langyos tejet, a friss élesztőt (porélesztővel is készíthetjük, de akkor azt a liszthez adjuk hozzá), a vizet és a tojást alaposan elkeverjük a lisztet, sót és a cukrot. A hideg vajat ujjnyi kockákra vágjuk. A lisztes keverékhez hozzáadjuk a tojásos levet és a vajat is. Fontos, hogy pár gyors mozdulattal keverjük el az egészet úgy, hogy a vajdarabkák ne menjenek szét benne egészen! Puha, nem formálható masszát kapjunk, amit letakarva, estig a hűtőben pihentetünk. Akkor vegyük ki onnan, és 15 perc után borítsuk lisztezett deszkára. A még mindig ragadós tésztát mégis könnyedén kinyújthatjuk kb. fél cm vastagra. Nagy vajdarabkáknak kell látszódni benne. A vízszintes hajtsuk be középre, majd egymásra. Így tegyük be letakarva reggelig a hűtőbe. Ébredéskor mindössze annyi a dolgunk, hogy fél cm vékony téglalappá nyújtjuk. Azt vízszintesen kb. 15 cm-es csíkokra vágjuk, majd ezeket alul 10 cm-enként bejelölve, a felső oldalig háromszögekre vágjuk. Így felváltva kapunk álló, és fordított háromszögeket. Ezek mindegyikének vastag talpánál kezdjük a feltekerést úgy, hogy előtte odateszünk egy kis lekvárt. Sütőpapíron, 180 fokos sütőben, 15 perc alatt van készen.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!