Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-narancsos kiflik

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokis-narancsos kiflik

50 dkg finom liszt (nálam fehér tönköly)
6 dkg barna nádcukor
3 db tojássárgája + 1 a kenéshez
4 dkg vaj a tésztához
2,5 dl (házi) tej
3 dkg friss élesztő
3 dkg kandírozott narancshéj
vagy
1 narancs reszelt héja
2 evőkanál rum
5 dkg jó minőségű csokoládé (pl.:74% kakaótartalmú)
2 dkg vaj a kenéshez
10 dkg narancslekvár (pl.:házi lekvárt, amibe kicsi grapefruit is került)
1 csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, majd a felét egy kis tálkába tesszük, elkeverünk benne egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd langyos helyen felfuttatjuk.
A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a csipet sót, a maradék tejet és cukrot, a tojások sárgáját, rumot és a felfutott élesztővel együtt, lágy tésztát keverünk, először csak fakanállal, majd mikor a tészta összeállt, kézzel dolgozzuk ki. Beletesszük az apróra vágott kandírozott narancshéjat, vagy reszelt héjat és a langyos, olvasztott vajat is hozzádolgozzuk.
Mikor a tészta fényes és hólyagokat vet, a tetejét kevés liszttel megszórjuk és egy tiszta ruhával letakarva, langyos helyen, kb. 25-30 perc alatt, duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt, lisztezett munkalapra borítjuk, és egy kissé átdolgozzuk a tésztát, óvatosan, hogy ne tegyük tönkre, átgyúrjuk. Sodrófával fél centi magas, kör alakká nyújtjuk.
A kinyújtott tésztát megkenjük langyos, olvasztott vajjal és meghintjük reszelt csokoládéval, majd egy éles késsel, óvatosan, 16 cikkre vágjuk. Mindegyik szelet szélesebb végére teszünk egy bő teáskanál narancslekvárt és innen indulva a kör közepe felé, feltekerjük egyenként őket.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és hagyjuk 10 percig kelni.
Sütés előtt lekenjük a kifliket tojássárgájával és előmelegített sütőben, 180 fokon, körülbelül 20 perc alatt, gyönyörű, aranybarnára sütjük.
Miután megsültek, rácsra téve, hagyjuk kihűlni.

Tálalás

16 db
Csokis-narancsos kiflik Csokis-narancsos kiflik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!