Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamellás csokitorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

10 dkg vaj
10 dkg barnacukor
2 tojássárgája
12 dkg liszt
csipet só
1/2 tk szódabikarbóna

Karamell:

25 dkg cukor
1,5 dl tejszín
5 kg vaj
1 csipet só

Csokikrém:

1 tábla étcsoki (10 dkg)
1 dl tejszín
1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vajat a cukorral és a tojás sárgákkal habosra keverjük, külön összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a tojásos masszához.
Egy 26 cm-es kerek tortaformába simítjuk úgy, hogy kb. 3-4 cm-re felnyúljon a szélére. 1 órára hűtőbe tesszük.
A karamellhez a cukrot 4 ek. vízzel karamellizáljuk, közepes lángon, kevergetés nélkül, néha megrázogatva a lábost. (ha nagyon gyorsan barnulna, vegyük lejjebb egy kicsit, hogy ne égjen oda)
Majd a tűzről levéve hozzáöntjük a tejszínt, a vajat és egy csipet sót. Visszatesszük a tűzre, homogenizáljuk., és hagyjuk hűlni.
A csoki krémhez a tejszínt és a csokit összeolvasztjuk, de ne forraljuk fel! Mikor kihűlt, hozzátesszük a tojást és a cukrot.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a tésztára egy sütőpapírt fektetünk, és szárazbabbal megszórva 15 percig elő sütjük.
Majd kivesszük (a babot és a sütőpapírt levesszük róla), ráterítjük a karamellt, majd a csoki krémet, és visszatesszük a sütőbe. További 25 percig sütjük.

Tálalás

12 szelet. Tálalhatjuk vanília fagyival és piros gyümölcsökkel, vagy tejszínhabbal.
Karamellás csokitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!