sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós-mazsolás csokitorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

12 dkg vaj
8 tojás
24 dkg cukor
22 dkg liszt
1 teáskanálnyi Dr. Oetker Sütőpor
vaj és liszt a tortafomák kikenéséhez

A mogyorós csokikrémhez:

30 dkg mogyorós-mazsolás tejcsokoládé
5+15 dkg cukor
1+4 dl tej
1 vanília rúd
25 dkg puha vaj

A mázhoz:

10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
2 evőkanál tejszín

A díszítéshez:

10 dkg finomra őrölt mogyoró
5 dkg fehércsoki
5-8 db mogyorós csokibonbon
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Bemelegítem a sütőt 175 fokra gázsütőnél 4-es fokozat. Két darab 24 cm átmérőjűkapcsos tortaformát kevés puha vajjal kikenek kilisztezek, és az aljukba méretre vágott sütőpapírt teszek.

Elkészítés

A torták tésztájába kerülő vajat a mikróban felolvasztom, hogy legyen idejük kihűlni.
A tojásokat beleöntöm egy nagy tálba, és fakanállal hozzákeverem a cukrot.
Robotgéppel 7-8 perc alatt olyan habosra keverem a cukros tojást, hogy eredeti térfogatának háromszorosára nőjön.
Egy nagy tálban összekeverem a lisztet a kakaóporral és a sütőporral. a kakaós liszt egyharmadát szűrőn át a cukros tojáshabba szitálom, majd fakanállal óvatosan beleforgatom. Utána két részletben jöhet a többi liszt is.
A kihűlt olvadt vajat a masszába keverem.
A kész tésztát fele-fele arányban elosztom az előkészített tortaformákban, és 30-40 perc alatt készre sütöm.
A megsült tortákat rácsra téve kihűtöm.
A darabokra tört csokit gőz fölött megolvasztom és félreteszem.
A vaníliás pudingport egy nagy tálban összekeverem 5 deka cukorral és egy deci tejjel, majd 4 deci tejet a félbevágott vaníliarúddal felforralok.
A forró tejet hozzáadom a pudingporos keverékhez, majd az egészet visszaöntöm a lábosba. Kézi habverővel gyenge tűzön addig kevergetem, amíg besűrűsödik.
A még meleg pudinghoz hozzákavarok15 deka cukrot, majd a langyos olvadt csokit is belekanalazom, alaposan összekeverem, aztán ha a hőmérséklete megengedi, beteszem a hűtőbe, hogy jól kihűljön.
A puha vajat robotgéppel habosra keverem és részletekben hozzádolgozom a kihűlt csokikrémet.
A darabokra tört csokit gőz fölött kevergetve összeolvasztom a tejszínnel és a vajjal és megvárom, hogy langyosra hűlve kenhető állagúra sűrűsödjön.
A piskóta karikákat 2-2 lapba vágom, összeillesztem őket a mogyorós krémmel, melyből a torta oldalára is kenek. Következik a díszítés: a torta szélére mogyorómorzsát tapasztok. Aztán a tetején szétoszlatom a langyos mázat, majd erre vékony csíkokban fehércsokit csurgatok. Végül középre pár szem bonbont illesztek, majd a tortát hűtőbe teszem, hogy a máz megdermedjen rajta.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!