Mogyorós-mazsolás csokitorta
Hozzávalók
A tésztához:
A mogyorós csokikrémhez:
A mázhoz:
A díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A tojásokat beleöntöm egy nagy tálba, és fakanállal hozzákeverem a cukrot.
Robotgéppel 7-8 perc alatt olyan habosra keverem a cukros tojást, hogy eredeti térfogatának háromszorosára nőjön.
Egy nagy tálban összekeverem a lisztet a kakaóporral és a sütőporral. a kakaós liszt egyharmadát szűrőn át a cukros tojáshabba szitálom, majd fakanállal óvatosan beleforgatom. Utána két részletben jöhet a többi liszt is.
A kihűlt olvadt vajat a masszába keverem.
A kész tésztát fele-fele arányban elosztom az előkészített tortaformákban, és 30-40 perc alatt készre sütöm.
A megsült tortákat rácsra téve kihűtöm.
A darabokra tört csokit gőz fölött megolvasztom és félreteszem.
A vaníliás pudingport egy nagy tálban összekeverem 5 deka cukorral és egy deci tejjel, majd 4 deci tejet a félbevágott vaníliarúddal felforralok.
A forró tejet hozzáadom a pudingporos keverékhez, majd az egészet visszaöntöm a lábosba. Kézi habverővel gyenge tűzön addig kevergetem, amíg besűrűsödik.
A még meleg pudinghoz hozzákavarok15 deka cukrot, majd a langyos olvadt csokit is belekanalazom, alaposan összekeverem, aztán ha a hőmérséklete megengedi, beteszem a hűtőbe, hogy jól kihűljön.
A puha vajat robotgéppel habosra keverem és részletekben hozzádolgozom a kihűlt csokikrémet.
A darabokra tört csokit gőz fölött kevergetve összeolvasztom a tejszínnel és a vajjal és megvárom, hogy langyosra hűlve kenhető állagúra sűrűsödjön.
A piskóta karikákat 2-2 lapba vágom, összeillesztem őket a mogyorós krémmel, melyből a torta oldalára is kenek. Következik a díszítés: a torta szélére mogyorómorzsát tapasztok. Aztán a tetején szétoszlatom a langyos mázat, majd erre vékony csíkokban fehércsokit csurgatok. Végül középre pár szem bonbont illesztek, majd a tortát hűtőbe teszem, hogy a máz megdermedjen rajta.
Mogyorós-mazsolás csokitorta
Hozzávalók
A tésztához:
A mogyorós csokikrémhez:
A mázhoz:
A díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A tojásokat beleöntöm egy nagy tálba, és fakanállal hozzákeverem a cukrot.
Robotgéppel 7-8 perc alatt olyan habosra keverem a cukros tojást, hogy eredeti térfogatának háromszorosára nőjön.
Egy nagy tálban összekeverem a lisztet a kakaóporral és a sütőporral. a kakaós liszt egyharmadát szűrőn át a cukros tojáshabba szitálom, majd fakanállal óvatosan beleforgatom. Utána két részletben jöhet a többi liszt is.
A kihűlt olvadt vajat a masszába keverem.
A kész tésztát fele-fele arányban elosztom az előkészített tortaformákban, és 30-40 perc alatt készre sütöm.
A megsült tortákat rácsra téve kihűtöm.
A darabokra tört csokit gőz fölött megolvasztom és félreteszem.
A vaníliás pudingport egy nagy tálban összekeverem 5 deka cukorral és egy deci tejjel, majd 4 deci tejet a félbevágott vaníliarúddal felforralok.
A forró tejet hozzáadom a pudingporos keverékhez, majd az egészet visszaöntöm a lábosba. Kézi habverővel gyenge tűzön addig kevergetem, amíg besűrűsödik.
A még meleg pudinghoz hozzákavarok15 deka cukrot, majd a langyos olvadt csokit is belekanalazom, alaposan összekeverem, aztán ha a hőmérséklete megengedi, beteszem a hűtőbe, hogy jól kihűljön.
A puha vajat robotgéppel habosra keverem és részletekben hozzádolgozom a kihűlt csokikrémet.
A darabokra tört csokit gőz fölött kevergetve összeolvasztom a tejszínnel és a vajjal és megvárom, hogy langyosra hűlve kenhető állagúra sűrűsödjön.
A piskóta karikákat 2-2 lapba vágom, összeillesztem őket a mogyorós krémmel, melyből a torta oldalára is kenek. Következik a díszítés: a torta szélére mogyorómorzsát tapasztok. Aztán a tetején szétoszlatom a langyos mázat, majd erre vékony csíkokban fehércsokit csurgatok. Végül középre pár szem bonbont illesztek, majd a tortát hűtőbe teszem, hogy a máz megdermedjen rajta.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?