Csoki torta
Hozzávalók
Piskótához:
Csokis krémhez:
Fehér krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A csokis krémhez a 20 dkg vajat habosra keverjük a porcukorral, csipet sóval, vaníliás cukorral, majd a kakaóport beleszitáljuk, és alaposan eldolgozzuk. A kemény habbá vert tejszínt óvatosan a vajas krémbe keverjük.
A fehér krémhez a 10 dkg vajat a porcukorral, és a kókuszreszelékkel habosra keverjük.
A piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük a csokis krémmel, egy keveset hagyva az oldalára, majd a tetejére simítjuk a fehér krémet.
A díszítéshez gőz fölött felolvasztjuk a csokit, és sütőpapírra kanállal köröket, vagy bármilyen formákat öntünk, és megszórjuk kókuszreszelékkel, vagy darált pisztáciával. A tortának lemérjük a magasságát, és körátmérőjét, és akkora papírcsíkot vágunk, hogy körbeérjen rajta. Az olvasztott csokival megkenjük a csíkot, hagyjuk egy kicsit, hogy ne legyen már folyós, és körbetekerjük a tortát. Ha megszilárdult óvatosan lehúzzuk a papírt. A többi csokidíszt leszedjük a papírról, és ráhelyezzük tetszés szerint a tortánkra.
Csoki torta
Hozzávalók
Piskótához:
Csokis krémhez:
Fehér krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A csokis krémhez a 20 dkg vajat habosra keverjük a porcukorral, csipet sóval, vaníliás cukorral, majd a kakaóport beleszitáljuk, és alaposan eldolgozzuk. A kemény habbá vert tejszínt óvatosan a vajas krémbe keverjük.
A fehér krémhez a 10 dkg vajat a porcukorral, és a kókuszreszelékkel habosra keverjük.
A piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük a csokis krémmel, egy keveset hagyva az oldalára, majd a tetejére simítjuk a fehér krémet.
A díszítéshez gőz fölött felolvasztjuk a csokit, és sütőpapírra kanállal köröket, vagy bármilyen formákat öntünk, és megszórjuk kókuszreszelékkel, vagy darált pisztáciával. A tortának lemérjük a magasságát, és körátmérőjét, és akkora papírcsíkot vágunk, hogy körbeérjen rajta. Az olvasztott csokival megkenjük a csíkot, hagyjuk egy kicsit, hogy ne legyen már folyós, és körbetekerjük a tortát. Ha megszilárdult óvatosan lehúzzuk a papírt. A többi csokidíszt leszedjük a papírról, és ráhelyezzük tetszés szerint a tortánkra.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?