Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós csokoládé torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

5 egész tojás
2 tojásfehérje
15 dkg cukor
10 dkg darált dió
csipet só
fél narancs vagy citrom reszelt héja

Krémhez:

2 tojássárgája
10 dkg cukor
2 dl tej
10 dkg darált dió
20 dkg vaj
2 cl rum
1 mokkáskanál őrölt fahéj

Forma kenéséhez:

vaj és liszt

Díszítéshez:

2 dl tejszín
esetleg szeletelt dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a tojások sárgáját a cukor felével fehéredésig keverjük. A kakaót hozzáadjuk és tovább keverjük, majd a maradék cukorral és csipet sóval habbá vert 7 tojásfehérjét beleforgatjuk. Hozzáadjuk a reszelt narancs vagy citrom héját a darált dióval, és egy alaposan kivajazott, lisztezett közepes nagyságú tortaformába töltjük. Forró sütőbe toljuk, majd 5 perc múlva mérsékeljük a lángot, anélkül hogy a sütő ajtót kinyitnánk,t űpróbáig sütjük. A kész tésztát még 5 percig az elzárt, kinyitott ajtajú sütőben állni hagyjuk, majd deszkára vagy rácsra borítva kihűtjük, végül 3 lapba vágjuk. A krémhez a tojássárgákat a cukorral meg tejjel habverővel simára keverjük, ezután gőzön továbbra is verve sűrűre főzzük. A gőzről levéve azon forrón belekeverjük a darált dió, és ha kihűlt, hozzáadjuk a jól kikevert vajat, a rumot, és fahéjat .Újból kikeverjük,és egy keveset félre téve belőle,megkenjük vele az alsó két lapot. A harmadik lapot ráborítjuk, kissé lenyomatjuk, majd a torta odalát is bevonjuk. A félretett krémet 1 kiskanálnyi kakaóval simára keverjük, és a torta tetejére kenjük, majd kakaóval meghintjük. Ha van díszítéshez diónk, felszeleteljük, és a torta oldalára nyomkodjuk. Tejszínt pici kakaóval felverjük, és díszítjük. Akkor a legfinomabb, ha legalább 2napig hűtőbe van.

Tálalás

12 szelet

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk,fogyasztás előtt jól hűtsük le!
Diós csokoládé torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!