Kókuszos csokitorta
Hozzávalók
A kókuszos piskótához:
Krém 1:
KRÉM 2:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt előmelegítettem 175 fokra. (légkeverés, máskülönben +15-20 fok!)
Elkészítés
Légkeverés esetén egyszerre mehet 2 tepsi a sütőbe, akkor egyszerre megsül az 5 kis piskótalap. (Amúgy 2 menetben tegyük, de akkor a 2. adag piskótát csak sütés előtt rakjuk a sütőpapírra.)
12 perc alatt szépen megsül, félidőben én 150 fokra mérsékeltem a hőfokot, de ez légkeverés. A tészta nem szabad, hogy megbarnuljon, akkor száraz lesz, a széle pedig törik, ugyanis ezek nagyon vékony lapok! Maradjon csak szép aranysárga.
Ha kisült, akkor célszerű konyharuhát vagy másik sütőpapírt ráborítani és az aljáról szépen lehúzható a papír, amin sült.
Hagyjuk őket kihűlni.
KRÉM:
Az 1-höz megolvasztottam az étcsokit, belekevertem a tejszínt (nem kell felverni!), majd a mascarponét.( Ha nagyon szilárd állagot kapnánk, akkor kell még bele tejszín, különben nem lehet szépen kenni.) Ez a krém nagyobb adag lesz, mint a második, de ebből 3 réteg kell a tortába és ez lesz a bevonatunk is.
A 2. krémhez a mascarponét simára kevertem ízlés szerint adagolt porcukorral, kikapart vaníliával és a kókuszreszelékkel.
Egy tálra tettem az 1. piskótalapot és mehet rá a csokikrém kb. harmada. Jöhet a következő lap, majd a kókuszkrém fele, majd értelemszerűen tovább. Végül bevontam a tortát a maradék csokikrémmel a tetején és oldalt is.
Alternatív elkészítés
Nagyon finom. Ajánlom mindenkinek, KIPRÓBÁLNI!!!
Kókuszos csokitorta
Hozzávalók
A kókuszos piskótához:
Krém 1:
KRÉM 2:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sütőt előmelegítettem 175 fokra. (légkeverés, máskülönben +15-20 fok!)
Elkészítés
Légkeverés esetén egyszerre mehet 2 tepsi a sütőbe, akkor egyszerre megsül az 5 kis piskótalap. (Amúgy 2 menetben tegyük, de akkor a 2. adag piskótát csak sütés előtt rakjuk a sütőpapírra.)
12 perc alatt szépen megsül, félidőben én 150 fokra mérsékeltem a hőfokot, de ez légkeverés. A tészta nem szabad, hogy megbarnuljon, akkor száraz lesz, a széle pedig törik, ugyanis ezek nagyon vékony lapok! Maradjon csak szép aranysárga.
Ha kisült, akkor célszerű konyharuhát vagy másik sütőpapírt ráborítani és az aljáról szépen lehúzható a papír, amin sült.
Hagyjuk őket kihűlni.
KRÉM:
Az 1-höz megolvasztottam az étcsokit, belekevertem a tejszínt (nem kell felverni!), majd a mascarponét.( Ha nagyon szilárd állagot kapnánk, akkor kell még bele tejszín, különben nem lehet szépen kenni.) Ez a krém nagyobb adag lesz, mint a második, de ebből 3 réteg kell a tortába és ez lesz a bevonatunk is.
A 2. krémhez a mascarponét simára kevertem ízlés szerint adagolt porcukorral, kikapart vaníliával és a kókuszreszelékkel.
Egy tálra tettem az 1. piskótalapot és mehet rá a csokikrém kb. harmada. Jöhet a következő lap, majd a kókuszkrém fele, majd értelemszerűen tovább. Végül bevontam a tortát a maradék csokikrémmel a tetején és oldalt is.
Alternatív elkészítés
Nagyon finom. Ajánlom mindenkinek, KIPRÓBÁLNI!!!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?