Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tulipános, rumos-csoki torta

tekla64 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3073-tekla64
Tulipános, rumos-csoki torta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Csokis torták

Hozzávalók

Piskóta

  • 5 tojás
  • 5 ek. cukor
  • 5 ek. liszt
  • 5 ek. víz
  • fél csomag sütőpor

Krém

  • 7 dl tej
  • 2 csomag csokis pudingpor
  • 1 kisüveges rumaroma
  • 10 dkg csokoládé
  • ízlés szerint cukor
  • 25 dkg margarin

Díszítés

  • fondan vagy marcipán tulipánok
  • szalag
tekla64 tekla64 receptje

Elkészítés

Előkészítés

20'-as tortaforma kipapírozva.
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét keményre verem, a cukrot és a tojássárgákat habosra keverem, majd hozzáadom a többi hozzávalót és azokkal is jól elkeverem, majd óvatosan beleforgatom a habot. Tűpróbáig sütöm.

A krémhez a hozzávalókból pudingot főzök, majd beleolvasztom a csokit, és belekeverem a rumaromát is, mikor már langyosra hűlt alaposan elkeverem benne a margarint. Hűtőbe teszem, hogy jól lehűljön. A piskóta lapot háromfelé vágom a jól lehűlt krémmel megkenem egymásután a lapokat, hagyjunk krémet a torta oldalára is krémet, hogy a marcipán vagy fondan rátapadjon. Zöld marcipánból vagy fondanból torta magasságú "kukacokat" sodrok, és körbe rakom vele a tortát, mintha a virágok szárai lennének jó szorosan, hogy ne látszódjék ki a krém, majd az előre elkészített tulipán fejekkel. Apró nefelejcsekkel kirakom a torta tetejét is. Egy szalaggal átkötöm a kész "csokrot".

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató