Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tulipános, rumos-csoki torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

5 tojás
5 ek. cukor
5 ek. liszt
5 ek. víz
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor

Krém:

7 dl tej
1 kisüveges rumaroma
10 dkg csokoládé
ízlés szerint cukor
25 dkg margarin

Díszítés:

fondan vagy marcipán tulipánok
szalag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

20'-as tortaforma kipapírozva.
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét keményre verem, a cukrot és a tojássárgákat habosra keverem, majd hozzáadom a többi hozzávalót és azokkal is jól elkeverem, majd óvatosan beleforgatom a habot. Tűpróbáig sütöm.

Elkészítés

A krémhez a hozzávalókból pudingot főzök, majd beleolvasztom a csokit, és belekeverem a rumaromát is, mikor már langyosra hűlt alaposan elkeverem benne a margarint. Hűtőbe teszem, hogy jól lehűljön. A piskóta lapot háromfelé vágom a jól lehűlt krémmel megkenem egymásután a lapokat, hagyjunk krémet a torta oldalára is krémet, hogy a marcipán vagy fondan rátapadjon. Zöld marcipánból vagy fondanból torta magasságú "kukacokat" sodrok, és körbe rakom vele a tortát, mintha a virágok szárai lennének jó szorosan, hogy ne látszódjék ki a krém, majd az előre elkészített tulipán fejekkel. Apró nefelejcsekkel kirakom a torta tetejét is. Egy szalaggal átkötöm a kész "csokrot".
Tulipános, rumos-csoki torta Tulipános, rumos-csoki torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!