Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládétorta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

6 db tojás
4 ek liszt
6 ek cukor

Krém:

4 dl tejszín
1,5 dl tej
20 dkg étcsokoládé
2 db tojássárgája
10 dkg kristálycukor
5 dkg liszt
csipet só

Díszítés:

mandulaforgács
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Piskóta:
6 db tojássárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a sütőport, vanillincukrok a tojások felvert habját. 26 cm-es tortaformát zsírozunk, lisztezünk, és 180c sütőben sütjük.

Krém:
2 db tojássárgáját kikeverjük a liszttel, a kristálycukorral, a csipet sóval. Apránként hozzáadjuk a tejet és vízfürdőben állandóan kevergetve, forrásig hevítjük, de nem forraljuk. A csokoládét felolvasztjuk, és a krémhez keverjük, hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez adjuk, alulról fölfelé, széles mozdulatokkal, hogy ne törjön nagyon össze. A kihűlt tésztát három lapra vágjuk a krém 2/3 részét a két alsó lapra kenjük és ráillesztjük a felső lapot. Az oldalát és a felső lapot is megkenjük vékonyan krémmel. A maradék krémet nyomózsákba tesszük és díszítjük a tetejét, az oldalát csokidarával megszórjuk. A tetejére szórhatunk mandulaforgácsot.
Fogyasztásig kb. 4-5 óráig hidegen tartjuk.
Csokoládétorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!