Csokoládétorta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
6 db tojássárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a sütőport, vanillincukrok a tojások felvert habját. 26 cm-es tortaformát zsírozunk, lisztezünk, és 180c sütőben sütjük.
Krém:
2 db tojássárgáját kikeverjük a liszttel, a kristálycukorral, a csipet sóval. Apránként hozzáadjuk a tejet és vízfürdőben állandóan kevergetve, forrásig hevítjük, de nem forraljuk. A csokoládét felolvasztjuk, és a krémhez keverjük, hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez adjuk, alulról fölfelé, széles mozdulatokkal, hogy ne törjön nagyon össze. A kihűlt tésztát három lapra vágjuk a krém 2/3 részét a két alsó lapra kenjük és ráillesztjük a felső lapot. Az oldalát és a felső lapot is megkenjük vékonyan krémmel. A maradék krémet nyomózsákba tesszük és díszítjük a tetejét, az oldalát csokidarával megszórjuk. A tetejére szórhatunk mandulaforgácsot.
Fogyasztásig kb. 4-5 óráig hidegen tartjuk.
Csokoládétorta
Hozzávalók
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
6 db tojássárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a sütőport, vanillincukrok a tojások felvert habját. 26 cm-es tortaformát zsírozunk, lisztezünk, és 180c sütőben sütjük.
Krém:
2 db tojássárgáját kikeverjük a liszttel, a kristálycukorral, a csipet sóval. Apránként hozzáadjuk a tejet és vízfürdőben állandóan kevergetve, forrásig hevítjük, de nem forraljuk. A csokoládét felolvasztjuk, és a krémhez keverjük, hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez adjuk, alulról fölfelé, széles mozdulatokkal, hogy ne törjön nagyon össze. A kihűlt tésztát három lapra vágjuk a krém 2/3 részét a két alsó lapra kenjük és ráillesztjük a felső lapot. Az oldalát és a felső lapot is megkenjük vékonyan krémmel. A maradék krémet nyomózsákba tesszük és díszítjük a tetejét, az oldalát csokidarával megszórjuk. A tetejére szórhatunk mandulaforgácsot.
Fogyasztásig kb. 4-5 óráig hidegen tartjuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?