sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szezámmagos szelet

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szezámmagos szelet

12 dkg szezámmag
12 dkg cukor
Kevés méz
Kevés ecet
A szárításhoz alufólia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Készítsünk elő egy darab alufóliát, amit bekenünk vékonyan olajjal, és egy nagy kést is, amit szintén beolajozunk.

Elkészítés

A cukrot beleöntjük egy lábasba, adunk hozzá 1 kiskanál ecetet, majd 1 evőkanál mézet, ezután elkezdjük karamellizálni. (Aki még nem csinálta, ne ijedjen meg, nekem is ennél a receptnél volt az első!) Először összeugrik a cukor, majd elkezd száradni és csak utána olvad meg. Folyamatosan kevergessük, hogy ne égjen le. Ha teljesen elolvadt a cukor, akkor húzzuk le a tűzről és öntsük bele a szezámmagot, majd tegyük vissza a tűzre és addig kevergessük, amíg aranybarna nem lesz a karamell. Ha kész, gyorsan öntsük az egészet az alufóliára, egy késsel simítsuk el. Ha marad a lábasban egy kevés, azzal ne foglalkozzunk, mert nagyon gyorsan megköt. Körülbelül 15 perc alatt megszilárdul annyira, hogy tördelni lehet.

Alternatív elkészítés

Tipp: A mézet ki is hagyhatjuk a receptből, mert akkor kapjuk azt az ízt, amilyen a bolti szeleté. Méz nélkül gyorsabban köt, kevésbé lesz ragacsos.
A lábas tisztításához annyit tudok ajánlani, hogy engedjük fel vízzel, aztán kezdjük el forralni. Így újra megolvad a cukor, és nem kell kapirgálni a lábasból!

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!