Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromkrémes birsalma desszert

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók (2 személyre):

a birsalma püréhez:

50 dkg birsalma
5 dkg cukor
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg

a citromkrémhez:

4 tojássárgája
10 dkg cukor
2 evőkanál liszt
5 dl tej
1 bio citrom héja és leve (közepes méretű)

tetejére:

1 dl habtejszín (30%)

a poharak aljába:

2 db vaníliás keksz

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

3 kehely kell hozzá.

Elkészítés

Elkészítés: a birsalma közepét kiszedjük, kisebb darabokra vágjuk, és annyi vízben tesszük fel főni, ami ellepi. Beleszórjuk a cukrot, a fűszereket és puhára főzzük. A levét lecsöpögtetjük, arra nem lesz szükség, a birsalmát botmixerrel pürésítjük. Hagyjuk kihűlni.
A citromkrémhez a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, a citrom levét belenyomjuk, héját belereszeljük, majd a lisztet is hozzátesszük és csomómentesre keverjük. A tejet feltesszük melegedni, amikor gyöngyözik, a habos tojáshoz öntjük, és habverővel jól elkeverjük. Visszatesszük a tűzhelyre és lassú tűznél, állandó keverés mellet besűrítjük. Vigyázzunk, hogy kb. 80 fok fölé ne menjen a hőfoka, mert akkor kicsapódik a tojás. Amikor jó sűrű, akkor többször átkeverve kihűtjük.
A tejszínt jó keményre felverjük, csillagcsővel ellátott nyomózsákba tesszük.
Összeállítás: a poharak aljába belemorzsoljuk a kekszet, arra egy réteg birspürét teszünk, arra egy réteg citromos krémet, ezt még egyszer megismételjük. A tetejét tejszínhabbal díszítjük, annak a tetejét megszórhatjuk durvára vágott grillázzsal, vagy pisztáciával.

Tálalás

3 nagyobb adag kehelyben, vagy 4 adag kisebb tálkában.

Tárolás

Hűtőben.
Citromkrémes birsalma desszert Citromkrémes birsalma desszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!