Kekszes madártej
Hozzávalók
20 dkg háztartási keksz:
Elkészítés
Elkészítés
A tojások fehérjét csipet sóval, 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját a vanília cukorral és a cukorral jó habosa keverjük.
A tejet a vanília rúddal felteszem főni. A vanília rudat hosszában felvágom.
Amikor kezd forrni evőkanállal, beleszaggatom a fehérje kemény habját, és megfőzőm, ha feljön a tetejére, akkor megfordítom és úgy is felfőzőm. Egy szűrőkanállal kiszedem és a desszertes poharakban elosztom. A felvert sárgáját lassan állandó keverés közben belecsurgatom és felfőzőm, csak nem forralom. Ha szép sűrű akkor elosztom a desszertes poharakban. Lehűtőm, majd hűtőbe teszem, 2-3 óra múlva fogyasztható.
Személyes megjegyzés
Kekszes madártej
Hozzávalók
20 dkg háztartási keksz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojások fehérjét csipet sóval, 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját a vanília cukorral és a cukorral jó habosa keverjük.
A tejet a vanília rúddal felteszem főni. A vanília rudat hosszában felvágom.
Amikor kezd forrni evőkanállal, beleszaggatom a fehérje kemény habját, és megfőzőm, ha feljön a tetejére, akkor megfordítom és úgy is felfőzőm. Egy szűrőkanállal kiszedem és a desszertes poharakban elosztom. A felvert sárgáját lassan állandó keverés közben belecsurgatom és felfőzőm, csak nem forralom. Ha szép sűrű akkor elosztom a desszertes poharakban. Lehűtőm, majd hűtőbe teszem, 2-3 óra múlva fogyasztható.
Személyes megjegyzés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?