Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Dobos torta

Nicihaj receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2858-nicihaj
Dobos torta
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Édes sütemények , Torták
Másodlagos kategória: Dobostorták , Piskóták

Hozzávalók

  • 6 db tojássárga
  • 6 db tojásfehérje
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 3 dkg vaj

A krémhez

  • 6 db egész tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg reszelt étcsokoládé
  • 20 dkg vaj

A mázhoz

  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 kávéskanál vaj
  • 2 csepp ecet
Nicihaj Nicihaj receptje

Elkészítés

Előkészítés

A piskóta készítést a papírformák kivágásával kezdjük.
6 db, 26 cm átmérőjű kerek formát készítünk sütőpapírból.
180 C fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt világosra sütjük.

Kettéválasztjuk a tojásokat, majd a fehérjét kevés sóval habbá verjük.
A sárgákhoz hozzátesszük a porcukrot, habosra keverjük. Hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat is.
A lisztet átszitálva tesszük a tojássárgás keverékhez, és a tojásfehérje habbal felváltva adagoljuk hozzá, óvatosan fakanállal keverve.
A sütőpapírokat tepsire helyezzük, majd kanállal ráadagoljuk a tésztát (kb. 3 evőkanálnyit) és szépen elkenjük.

A krémhez vízgőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét.
A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd az olvasztott csokoládéval összevegyítjük
A masszát addig keverjük - szintén vízgőz fölött -, amíg besűrűsödik.
Ekkor félretesszük hűlni. Ha kihűlt hozzákeverjük a vajat is.

Ezután egymásra rétegezzük a piskóta lapokat és a krémet, de egy lapot tegyünk félre, erre kerül majd a máz. A krémet se tegyük bele mindet, mert egy kevés kell majd a torta oldalára is.

A mázhoz kis lángon, állandó keverés mellett felolvasztjuk a kristálycukrot, és addig keverjük, míg megbarnul.
Csak világosbarna legyen, ne sötét! Cseppentünk bele pár csepp ecetet, és a legvégén hozzákeverjük a vajat is.
Ezután gyorsan rákenjük a félretett lapra, elsimítjuk, majd vajba mártott késsel bejelöljük a szeleteket.
Mikor kissé meghűlt, eldaraboljuk a jelölések mentén.
Rárakjuk a torta tetejére és azután jöhet a díszítés !!

Tálalás

16 szelet

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!