Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dobos torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Dobos torta

6 db tojássárga
6 db tojásfehérje
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
1 csipet só
3 dkg vaj

A krémhez:

6 db egész tojás
15 dkg porcukor
10 dkg reszelt étcsokoládé
20 dkg vaj

A mázhoz:

15 dkg kristálycukor
1 kávéskanál vaj
2 csepp ecet
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A piskóta készítést a papírformák kivágásával kezdjük.
6 db, 26 cm átmérőjű kerek formát készítünk sütőpapírból.
180 C fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt világosra sütjük.

Elkészítés

Kettéválasztjuk a tojásokat, majd a fehérjét kevés sóval habbá verjük.
A sárgákhoz hozzátesszük a porcukrot, habosra keverjük. Hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat is.
A lisztet átszitálva tesszük a tojássárgás keverékhez, és a tojásfehérje habbal felváltva adagoljuk hozzá, óvatosan fakanállal keverve.
A sütőpapírokat tepsire helyezzük, majd kanállal ráadagoljuk a tésztát (kb. 3 evőkanálnyit) és szépen elkenjük.

A krémhez vízgőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét.
A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd az olvasztott csokoládéval összevegyítjük
A masszát addig keverjük - szintén vízgőz fölött -, amíg besűrűsödik.
Ekkor félretesszük hűlni. Ha kihűlt hozzákeverjük a vajat is.

Ezután egymásra rétegezzük a piskóta lapokat és a krémet, de egy lapot tegyünk félre, erre kerül majd a máz. A krémet se tegyük bele mindet, mert egy kevés kell majd a torta oldalára is.

A mázhoz kis lángon, állandó keverés mellett felolvasztjuk a kristálycukrot, és addig keverjük, míg megbarnul.
Csak világosbarna legyen, ne sötét! Cseppentünk bele pár csepp ecetet, és a legvégén hozzákeverjük a vajat is.
Ezután gyorsan rákenjük a félretett lapra, elsimítjuk, majd vajba mártott késsel bejelöljük a szeleteket.
Mikor kissé meghűlt, eldaraboljuk a jelölések mentén.
Rárakjuk a torta tetejére és azután jöhet a díszítés !!

Tálalás

16 szelet
Dobos torta Dobos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
66 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!