Dobos torta
Hozzávalók
Dobos torta
A krémhez:
A mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés
6 db, 26 cm átmérőjű kerek formát készítünk sütőpapírból.
180 C fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt világosra sütjük.
Elkészítés
A sárgákhoz hozzátesszük a porcukrot, habosra keverjük. Hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat is.
A lisztet átszitálva tesszük a tojássárgás keverékhez, és a tojásfehérje habbal felváltva adagoljuk hozzá, óvatosan fakanállal keverve.
A sütőpapírokat tepsire helyezzük, majd kanállal ráadagoljuk a tésztát (kb. 3 evőkanálnyit) és szépen elkenjük.
A krémhez vízgőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét.
A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd az olvasztott csokoládéval összevegyítjük
A masszát addig keverjük - szintén vízgőz fölött -, amíg besűrűsödik.
Ekkor félretesszük hűlni. Ha kihűlt hozzákeverjük a vajat is.
Ezután egymásra rétegezzük a piskóta lapokat és a krémet, de egy lapot tegyünk félre, erre kerül majd a máz. A krémet se tegyük bele mindet, mert egy kevés kell majd a torta oldalára is.
A mázhoz kis lángon, állandó keverés mellett felolvasztjuk a kristálycukrot, és addig keverjük, míg megbarnul.
Csak világosbarna legyen, ne sötét! Cseppentünk bele pár csepp ecetet, és a legvégén hozzákeverjük a vajat is.
Ezután gyorsan rákenjük a félretett lapra, elsimítjuk, majd vajba mártott késsel bejelöljük a szeleteket.
Mikor kissé meghűlt, eldaraboljuk a jelölések mentén.
Rárakjuk a torta tetejére és azután jöhet a díszítés !!
Tálalás
Dobos torta
Hozzávalók
Dobos torta
A krémhez:
A mázhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
6 db, 26 cm átmérőjű kerek formát készítünk sütőpapírból.
180 C fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt világosra sütjük.
Elkészítés
A sárgákhoz hozzátesszük a porcukrot, habosra keverjük. Hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat is.
A lisztet átszitálva tesszük a tojássárgás keverékhez, és a tojásfehérje habbal felváltva adagoljuk hozzá, óvatosan fakanállal keverve.
A sütőpapírokat tepsire helyezzük, majd kanállal ráadagoljuk a tésztát (kb. 3 evőkanálnyit) és szépen elkenjük.
A krémhez vízgőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét.
A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd az olvasztott csokoládéval összevegyítjük
A masszát addig keverjük - szintén vízgőz fölött -, amíg besűrűsödik.
Ekkor félretesszük hűlni. Ha kihűlt hozzákeverjük a vajat is.
Ezután egymásra rétegezzük a piskóta lapokat és a krémet, de egy lapot tegyünk félre, erre kerül majd a máz. A krémet se tegyük bele mindet, mert egy kevés kell majd a torta oldalára is.
A mázhoz kis lángon, állandó keverés mellett felolvasztjuk a kristálycukrot, és addig keverjük, míg megbarnul.
Csak világosbarna legyen, ne sötét! Cseppentünk bele pár csepp ecetet, és a legvégén hozzákeverjük a vajat is.
Ezután gyorsan rákenjük a félretett lapra, elsimítjuk, majd vajba mártott késsel bejelöljük a szeleteket.
Mikor kissé meghűlt, eldaraboljuk a jelölések mentén.
Rárakjuk a torta tetejére és azután jöhet a díszítés !!
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?