Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Márvány koszorú

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Márvány koszorú
Elkészítési nehézség: Nagyon nehéz
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb sütemények , Szeletek

Hozzávalók

kb. 18 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

Ezenkívül

  • 50 g fehércsokoládé
  • 1 teáskanál napraforgó olaj
  • 25 g tejkrémmel töltött csokoládé

Elkészítés

Előkészítés

A koszorú sütőformát (24 cm átmérőjű) kivajazzuk, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral és a kakaóval elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített sütőformába nyomkodjuk, úgy, hogy a forma mindkét oldalán kb. 3-4 cm peremet alakítsunk ki.

A töltelékhez a margarint megolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk. A túrót a cukorral, a pudingporral, a tojással, és a citromhéjjal egy keverőedényben konyhai robotgéppel jól elkeverjük, majd hozzákeverjük az olvadt margarint. A krém 2/3 részét a tésztán egyenletesen elosztjuk. Hozzáadjuk a kakaót a maradék krémhez, és jól elkeverjük, majd a világos tölteléken egyenletesen elosztjuk. Végül egy villa segítségével a tölteléket átforgatjuk, hogy az márvány mintázatot adjon. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 60 perc

A megsült süteményt 15 percig a kikapcsolt sütőben állni hagyjuk. Majd a süteményt a sütőformában hagyva egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Végül egy tortatálra borítjuk.

A fehércsokoládét nagyobb darabokra törjük, hozzáadjuk az olajat, és gőz felett megolvasztjuk. Majd egy evőkanál segítségével a koszorút lecsorgatjuk.

A tejkrémmel töltött csokoládéból egy kés vagy hámozó segítségével csokiforgácsokat készítünk. A koszorút a csokiforgáccsal díszítjük, mielőtt a máz teljesen megszilárdul.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!