Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rózsafànk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

28 dkg finomliszt
1 csipet só
1 ek. porcukor
3 tojàssàrgàja
15 dkg tejföl
5 dkg vaj
1 csipet fahèj
olaj a sütèshez kb. 0,5 l
lekvàr
1 tojàsfehèrje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tèszta elkèszítèse

A liszttel keverjük el a cukrokat, sót, fahèjat, sütőport majd morzsoljuk össze a vajat a liszttel.
A tojàssàrgàjàt keverjük össze a tejföllel, öntsük a lisztes keverèkhez ès gyúrjunk rugalmas tèsztàt belőle.
Addig gyúrjuk míg elvàlik a kezünktől, majd 20 percet hideg helyen pihentessük.

Sütès

A tèsztàt 3 mm vastagra nyújtsuk ki majd szaggasunk 3 különböző mèretű kört, ezeket a szèlükön ollóval kicsit vàgjuk be (3-4 helyen) ezutàn a legnagyobb kör közepèt az ujjunkkal kenjük meg tojàsfehèrjèvel majd a közepes mèretű kört tegyük rà, ennek a közepèt is kenjük meg tojàsfehèrjèvel ès a legkissebb körrel fedjük le, közèpen az ujjunkkal nyomjuk össze.(hűtőben pihentethetjük sütès előtt 5-8 percet)
Bő, forró olajban süssük aranybarnàra mindkèt oldalukat.
Mèg melegen szórjuk meg porcukorral.
Rózsafànk Rózsafànk Rózsafànk Rózsafànk Rózsafànk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!