Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pudingkosárkák

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Pudingkosárkák
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 18 darabhoz

Tésztához

  • 200 g búzaliszt
  • 1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 100 g lágy vaj vagy margarin
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál hideg víz

Krémhez

Díszítéshez

  • 250 ml hideg habtejszín
  • 1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
  • Kevés kókuszreszelék
  • Kevés pirított mandula szeletek

Elkészítés

Előkészítés

A kosár sütőformákat kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima tésztává keverjük. A tésztát fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

A pudingot a tej és a cukor hozzáadásával a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük. A tojásokat a még forró pudinghoz keverjük. A pudingot levesszük a tűzről, és többször átkeverés mellett hagyjuk hűlni.

A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon kb. 3mm vastagságúra nyújtjuk és 8 cm átmérőjű körlapokat szaggatunk belőle. A tésztalapokat az előkészített sütőformákba helyezzük, széleit picit a forma széléhez nyomjuk. A kihűlt pudingot a formákban egyenlően elosztjuk. A sütőformákat egy tepsibe állítjuk. A tepsit sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

A megsült kosárkákat kb. 5 percig a sütőformában, majd egy sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, tetszés szerint a süteményt díszítjük vele. Végül kókuszreszelékkel és a zsiradék nélkül megpirított mandulaszeletekkel meghintve tálaljuk.

Vélemények

FogdMargó

FogdMargó
2013.01.25. | 11:48

Könnyen elkészíthető, és nagyon finom édesség:))
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!