Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós somlói galuska

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

4 tojás
16 dkg liszt
12 dkg cukor
4 ek hidegvíz

Pudinghoz:

6 kk cukor
5 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel. Ezután adjuk hozzá a sütőporral és kb. 4 dkg kakaóval elkevert lisztet.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a kakaós masszába forgatjuk.
Előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba!). Miután a piskótánk elkészült és kihűlt, csíkokra vágjuk, és úgy tesszük a fél adagot egy nagy tálba.
Meglocsoljuk a csokis pudinggal, dióval megszórjuk, és adunk hozzá egy kis rumot, vagy aromát. Jöhet a piskóta többi része. Erre ugyanúgy kerül puding és dió, valamint az olvasztott csoki!
Tejszínhabbal tálaljuk.
Kakaós somlói galuska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!