Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres-almás morzsasüti (Crumble)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Epres-almás morzsasüti (Crumble)

12 dkg liszt
2 dkg zabpehely (elhagyható)
10 dkg vaj
8 dkg barnacukor
1 kiskanál fahéj
15 dkg eper
2 db nagy alma
0,5 citrom leve
2 ek. eperlekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

hőálló tál 20cmx30cm
sütőt melegítsük elő 180 'C

Elkészítés

Vajazzunk ki egy hőálló tálat, majd vágjunk bele vegyesen almát és epret (kockára). Keverjük hozzá 2 dkg cukrot, az eperlekvárt és a citromlevet, majd készítsük el a tésztát.
A tésztához a hideg vajat a liszttel, ujjheggyel dolgozzuk össze. Keverjük hozzá a zabpelyhet, cukrot (maradék 6 dkg), fahéjat. Nem baj, ha nem kapunk homogén tésztát. Szórjuk (morzsoljuk) a gyümölcsök tetejére, 20 percig süssük lefedve, hogy a gyümölcsök levet eresszenek, és a saját levükben megpárolódjanak. Majd vegyük le az alufóliát, így süssük még 7-8 percig, hogy a tetején megpiruljon a tészta és ropogós legyen. Tejszínnel vagy vanília fagyival tálaljuk.

Tálalás

Kb. 4-6 adag
Melegen vanília fagyival a legfinomabb. :)

Alternatív elkészítés

Crumble egy angol édesség. Variálhatjuk kedvünkre, hiszen bármelyik gyümölcsből nagyon finom, a morzsa, gazdagítható dióval, mogyoróval. Ha a zabpelyhet elhagyjuk, tegyünk bele több lisztet. A liszt lehet teljes kiőrlésű tönkölybúza is, én azzal csináltam.
Epres-almás morzsasüti (Crumble)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!