Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Epres-almás morzsasüti (Crumble)

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Epres-almás morzsasüti (Crumble)
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 12 dkg liszt
  • 2 dkg zabpehely (elhagyható)
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg barnacukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • 15 dkg eper
  • 2 db nagy alma
  • 0,5 citrom leve
  • 2 ek. eperlekvár
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Előkészítés

hőálló tál 20cmx30cm
sütőt melegítsük elő 180 'C

Vajazzunk ki egy hőálló tálat, majd vágjunk bele vegyesen almát és epret (kockára). Keverjük hozzá 2 dkg cukrot, az eperlekvárt és a citromlevet, majd készítsük el a tésztát.
A tésztához a hideg vajat a liszttel, ujjheggyel dolgozzuk össze. Keverjük hozzá a zabpelyhet, cukrot (maradék 6 dkg), fahéjat. Nem baj, ha nem kapunk homogén tésztát. Szórjuk (morzsoljuk) a gyümölcsök tetejére, 20 percig süssük lefedve, hogy a gyümölcsök levet eresszenek, és a saját levükben megpárolódjanak. Majd vegyük le az alufóliát, így süssük még 7-8 percig, hogy a tetején megpiruljon a tészta és ropogós legyen. Tejszínnel vagy vanília fagyival tálaljuk.

Tálalás

Kb. 4-6 adag
Melegen vanília fagyival a legfinomabb. :)

Javaslatok, alternatív elkészítés

Crumble egy angol édesség. Variálhatjuk kedvünkre, hiszen bármelyik gyümölcsből nagyon finom, a morzsa, gazdagítható dióval, mogyoróval. Ha a zabpelyhet elhagyjuk, tegyünk bele több lisztet. A liszt lehet teljes kiőrlésű tönkölybúza is, én azzal csináltam.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!