Vargabéles, ahogy mi szeretjük
Hozzávalók
Vargabéles, ahogy mi szeretjük
Elkészítés
Elkészítés
A finommetéltet, lobogó sós vízben pár perc alatt kifőzöm, leszűröm, majd hideg vízzel leöblítem.
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliával fehéredésig, habosra keverem. Hozzáadom az áttört túrót, a citrom reszelt héját, a tejfölt, a mazsolát és a búzadarát. Jól összekeverem, majd hozzáadom a lecsepegtetett finommetéltet és összeforgatom, hogy egyenletesen elkeveredjen. A tojások fehérjét kemény habbá verem és óvatosan hozzákeverem a masszához. Az egész masszát beleöntöm óvatosan a tepsibe, és eloszlatom egyenletesen, a tetejére pedig cukrozott darált mandulát szórok és így teszem be az előmelegített sütőbe. 190 fokon kb. 50 percig sütöm, majd tűpróbával ellenőrzöm. Ha megsült, a sütőt lekapcsolva kissé kinyitom az ajtaját és hagyom langyosra hűlni.
Tálalás
Vargabéles, ahogy mi szeretjük
Hozzávalók
Vargabéles, ahogy mi szeretjük
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A finommetéltet, lobogó sós vízben pár perc alatt kifőzöm, leszűröm, majd hideg vízzel leöblítem.
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliával fehéredésig, habosra keverem. Hozzáadom az áttört túrót, a citrom reszelt héját, a tejfölt, a mazsolát és a búzadarát. Jól összekeverem, majd hozzáadom a lecsepegtetett finommetéltet és összeforgatom, hogy egyenletesen elkeveredjen. A tojások fehérjét kemény habbá verem és óvatosan hozzákeverem a masszához. Az egész masszát beleöntöm óvatosan a tepsibe, és eloszlatom egyenletesen, a tetejére pedig cukrozott darált mandulát szórok és így teszem be az előmelegített sütőbe. 190 fokon kb. 50 percig sütöm, majd tűpróbával ellenőrzöm. Ha megsült, a sütőt lekapcsolva kissé kinyitom az ajtaját és hagyom langyosra hűlni.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?