Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandulás húsvéti nyúl

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mandulás húsvéti nyúl

1 db nagy tojás
70 g cukor
70 g lágy vaj
35 g finomra őrölt mandula
1 ek. rum
90 g búzaliszt
1 tk. Dr. Oetker Sütőpor (csapott)

Egyéb:

vaj és zsemlemorzsa a formához
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojást szétválasztjuk. A sárgáját a vajjal és a cukor felével krémesre keverjük. Hozzáadjuk a mandulát, majd a rumot. A lisztet és a sütőport összeszitáljuk, belekeverjük az előző keverékbe. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, és óvatosan az előzőekhez adjuk.
A nyúl formát vajjal kikenjük, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Beleöntjük a tésztát, majd elsimítjuk. Előmelegített sütő alsó részén (alsó és felső sütéssel 180 fokon) 35-40 perc alatt készre sütjük.
A formát nedves konyharuhába csavarjuk, 10 percig hűtjük, majd óvatosan kivesszük belőle a sütit, és teljesen kihűtjük.
Csokoládéval bevonjuk, majd kedvünkre tovább díszítjük.

Alternatív elkészítés

Ezt a receptet a zenker.de oldalán találtam nyúl formához. Sajnos nekem nincs ilyen formám, ezért csak "simán" sütöttem meg, rumaromával. Finom volt, ajánlom mindenkinek.
Mandulás húsvéti nyúl

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!