Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pudingos réteskosárkák

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

24 darabhoz

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

  • 80 g Rama margarin

Muffin formához

  • kevés Rama margarin

Díszítéshez

  • kb. 100-120 g eper mentalevelek

Elkészítés

Előkészítés:

A réteslapokat a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt kb. 15-20 perccel kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Töltelék:
A süti pudingot a csomagoláson leírtak alapján a cukorral és 200 ml tejjel simára keverjük. A maradék tejet lábasban felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folyamatos keverés közben az egészet sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a puding, konyhai robotgéppel (habverő) felhabosítjuk és hozzákeverjük a mascarponét.

Tészta:
A réteslapot kitekerjük és mindegyik lapot 16 darab egyforma négyzetre vágjuk. A kenéshez a margarint megolvasztjuk és a muffin forma mélyedéseit vékonyan kikenjük. Egy négyzetet megkenünk vékonyan olvasztott margarinnal, majd ráteszünk egy másik lapot úgy, hogy a sarkokat kissé elforgatjuk az előző laphoz képest. Ezt a lapot is megkenjük margarinnal, majd szintén elcsúsztatva rátesszük a harmadik négyzetet. Erre ismét margarint kenünk, végül pedig ugyancsak elforgatva a negyedik rétesnégyzet kerül. Az összeragasztott lapokat a kikent muffin forma mélyedéseibe nyomkodjuk. Hasonlóan járunk el a többi rétesnégyzettel is. A muffin formát a sütő középső részébe toljuk, és a kosarakat világos aranyszínűre sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 4-6 perc

Tálalás:
A réteskosarakat közvetlenül tálalás előtt megtöltjük a pudingos krémmel, majd megmosott, tetszőlegesen felcikkezett eperrel és mentalevelekkel díszítve tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!