Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás kosárkák

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Almás kosárkák
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

  • muffinsütő

Tésztához

  • 1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)

Kenéshez

  • kevés olvasztott margarin

Töltelékhez

Elkészítés

Előkészítés:

A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a sütőt előmelegítjük. Az almákat meghámozzuk, kockára vágjuk, és kimérünk 750 grammot. A muffinformát zsiradékkal kikenjük.

Elkészítés:

Töltelék:
A töltelékhez a desszertöntetet elkészítjük a csomagoláson feltüntetett leírás alapján, de 200 ml tejjel. Az elkészített öntethez hozzákeverjük az előkészített almát és tojást.

Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. A réteslapokat egyenként megkenjük margarinnal, majd egymásra rétegezzük. A tésztából 12 db (14 cm Ø) tallérokat szaggatunk ki. A muffinformákba belenyomkodjuk a tésztatallérokat, amelyeket megtöltünk az almás töltelékkel. A formát a sütő középső részébe toljuk, a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc

Javaslatok, alternatív elkészítés

Alma helyett ízlés szerint más gyümölccsel is készíthető.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!