Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Alpesi kenyér

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Alpesi kenyér
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 30 szelethez

Tésztához

  • 50 g kandírozott narancshéj
  • 50 g étcsokoládé
  • 250 g búzaliszt
  • 1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 125 g lágy vaj vagy margarin
  • 125 g barnacukor vagy nádcukor
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Mázhoz

Elkészítés

Előkészítés

A narancshéjat és a csokoládét apróra vágjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A csokoládé és a narancshéj kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dagasztjuk. Végül a csokoládét és a narancshéjat a tésztába dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon 3 nagyobb hengerré (kb. 20 cm hosszú) formázzuk, majd az előkészített tepsibe fektetjük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A cukormázat a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük, majd a forró süteményeket egy kenőecset segítségével a mázzal többször megkenjük. A süteményeket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, szeletekre vágva tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A rum aroma helyett mandula aromával is ízesíthetjük a süteményt.

Vélemények

TraRita

TraRita
2013.01.13. | 14:35

Én nem tettem rá a marcipánt, így is nagyon finom lett :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!