Somlói galuska
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a diókrémhez:
Hozzávalók a csokoládékrémhez:
Elkészítés
Elkészítés
A vaníliás piskótához a 6 tojást szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Előbb a liszttel, majd a kemény habbá vert tojásfehérjével lassan összekeverjük és hozzáadjuk a vanília aromát és a sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Kb. 15 percig sütjük, mint a kakaós piskótát, ha megsült lehúzzuk róla a sütőpapírt és félre tesszük.
A diókrém készítése:
A darált diót vajjal, tejjel, cukorral, rummal és liszttel összekeverjük. Folyamatos keverés közben felforraljuk, majd hűlni hagyjuk. A kakaós piskótát megkenjük a krémmel és a vaníliás piskótával befedjük.
A csokoládékrém készítése:
A tejet a felvert tojással, vajjal, cukorral, liszttel és kakaóporral összekeverjük, alacsony hőfokon besűrűsödésig keverjük. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd rákenjük a vaníliás piskótára. Hagyjuk dermedni. Végül a tejszínhabból vert habbal befedjük és hűtőben pihentetjük 5 órát, de a legjobb egy egész éjszakát.
Tálalás
Somlói galuska
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a diókrémhez:
Hozzávalók a csokoládékrémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A vaníliás piskótához a 6 tojást szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Előbb a liszttel, majd a kemény habbá vert tojásfehérjével lassan összekeverjük és hozzáadjuk a vanília aromát és a sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Kb. 15 percig sütjük, mint a kakaós piskótát, ha megsült lehúzzuk róla a sütőpapírt és félre tesszük.
A diókrém készítése:
A darált diót vajjal, tejjel, cukorral, rummal és liszttel összekeverjük. Folyamatos keverés közben felforraljuk, majd hűlni hagyjuk. A kakaós piskótát megkenjük a krémmel és a vaníliás piskótával befedjük.
A csokoládékrém készítése:
A tejet a felvert tojással, vajjal, cukorral, liszttel és kakaóporral összekeverjük, alacsony hőfokon besűrűsödésig keverjük. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd rákenjük a vaníliás piskótára. Hagyjuk dermedni. Végül a tejszínhabból vert habbal befedjük és hűtőben pihentetjük 5 órát, de a legjobb egy egész éjszakát.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?