Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács dísznek!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mézeskalács dísznek!

30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 kk. szódabikarbóna
1 kk. mézesfűszer
1 tojás
1 ek. puha vaj
10 dkg méz

Dísz:

15-20 dkg porcukor
1 tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Margarint, mézet, cukrot külön kikeverni, és hozzáadni minden más hozzávalót. 1 napot hűvös helyen pihentetni. Másnap nagyon vékonyra nyújtani, szaggatni és sütni. Én most úgy csináltam, hogy emberke kiszúróval szúrtam ki, és 13-at egybe ragasztottam, körbe elhelyezve, és így sütöttem meg. 180 fokon max. 10 perc, de figyelni kell.
Ha teljesen kihűlt a tojáshabbal díszítjük: fehérjét nagyon kemény habbá verni, ehhez adni a porcukrot és még együtt is verni. Majd díszítéshez használható.

Alternatív elkészítés

Ezt a receptet csak akkor süssétek meg, ha tényleg CSAK DÍSZT akartok belőle csinálni, ugyanis akármivel próbálkoztunk sosem puhult meg, nem tudom miért, azóta evésre más receptet használok :) Viszont dísznek első osztályú, mert tartós, tűri a lógatást, nem törik, pont olyan amilyennek lennie kell :)
Mézeskalács dísznek!

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!