Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós rózsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrós rózsa

40 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor az élesztő futtatásához
1 dl tej
3 evőkanál cukor
1 csipet só
1 tojássárgája
5 dkg margarin

Töltelékhez:

25 dkg túró
1 tojás
2 evőkanál cukor
1 evőkanál búzadara
1 citrom reszelt héja

Kenéshez:

5 dkg margarin
½ dl tej

Szóráshoz:

1 evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben egy evőkanál cukorral.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beletesszük a tojás sárgáját és a Rama margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Akkor jó, ha már nem csak az edény falától válik el a tészta, hanem a kezünktől is.
Meleg helyen egy konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a túrót egy villával alaposan áttörjük, beleszórjuk a cukrokat, a búzadarát, beleütjük a tojást és belereszeljük a citrom héját. Jól összekeverjük.
A megkelt tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk.
Egy kb. 10 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval vagy egy bögrével korongokat szaggatunk.
A korongok szélén először vízszintesen ejtünk jobb és baloldalon is 1-1 cm vágást, majd öt és hét óránál, azután felül kettő és tíz óránál. Így kapunk 6 db szirmot.
A tölteléket egyenletesen elosztjuk a korongok közepén.
Minden második szirmot összecsípünk.
Majd a maradék szirmokat is egymáshoz csípjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb, mert még nőni fognak.
Lekenjük olvasztott margarinnal.
Még 45 percet meleg helyen kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva 10 percet pihentetjük.

Tálalás

Porcukorral meghintve tálaljuk.
13 db lesz belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárva több napig puha marad.
Túrós rózsa Túrós rózsa Túrós rózsa Túrós rózsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!