Túrós rózsa
Hozzávalók
Túrós rózsa
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés
Egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beletesszük a tojás sárgáját és a Rama margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Akkor jó, ha már nem csak az edény falától válik el a tészta, hanem a kezünktől is.
Meleg helyen egy konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a túrót egy villával alaposan áttörjük, beleszórjuk a cukrokat, a búzadarát, beleütjük a tojást és belereszeljük a citrom héját. Jól összekeverjük.
A megkelt tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk.
Egy kb. 10 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval vagy egy bögrével korongokat szaggatunk.
A korongok szélén először vízszintesen ejtünk jobb és baloldalon is 1-1 cm vágást, majd öt és hét óránál, azután felül kettő és tíz óránál. Így kapunk 6 db szirmot.
A tölteléket egyenletesen elosztjuk a korongok közepén.
Minden második szirmot összecsípünk.
Majd a maradék szirmokat is egymáshoz csípjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb, mert még nőni fognak.
Lekenjük olvasztott margarinnal.
Még 45 percet meleg helyen kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva 10 percet pihentetjük.
Tálalás
13 db lesz belőle.
Tárolás
Túrós rózsa
Hozzávalók
Túrós rózsa
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beletesszük a tojás sárgáját és a Rama margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Akkor jó, ha már nem csak az edény falától válik el a tészta, hanem a kezünktől is.
Meleg helyen egy konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a túrót egy villával alaposan áttörjük, beleszórjuk a cukrokat, a búzadarát, beleütjük a tojást és belereszeljük a citrom héját. Jól összekeverjük.
A megkelt tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk.
Egy kb. 10 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval vagy egy bögrével korongokat szaggatunk.
A korongok szélén először vízszintesen ejtünk jobb és baloldalon is 1-1 cm vágást, majd öt és hét óránál, azután felül kettő és tíz óránál. Így kapunk 6 db szirmot.
A tölteléket egyenletesen elosztjuk a korongok közepén.
Minden második szirmot összecsípünk.
Majd a maradék szirmokat is egymáshoz csípjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb, mert még nőni fognak.
Lekenjük olvasztott margarinnal.
Még 45 percet meleg helyen kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva 10 percet pihentetjük.
Tálalás
13 db lesz belőle.
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?