Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Édes kísértetek

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

2 darabhoz

Tésztához

Mázhoz

  • 400 g porcukor
  • 5-6 evőkanál citromos limonádé

Díszítéshez

  • Medvecukor

Elkészítés

Előkészítés

A hosszúkás sütőformát (kb. 30x11 cm) kivajazzuk, és enyhén kilisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A porcukrot egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a vanillincukrot, a tojásokat és konyhai robotgéppel (keverő spirállal) habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a limonádét és a citromaromát. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és két részletben a masszához keverjük. A tésztát az előkészített sütőformába töltjük.

A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 55 perc

A megsült süteményt 10 percig a formában, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A süteményt 1/3 - 2/3 arányban elvágjuk. Mindkét süteménydarabot vágási felületével lefelé egy sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük.

A porcukrot egy keverőedénybe szitáljuk, hozzáadjuk a limonádét, míg egy sűrű mázat kapunk. A medvecukorra a mázból szemet rajzolunk. A süteményt a maradék mázzal bevonjuk, és amint a máz egy kicsit szilárdult, a medvecukorszemet és -szájat felragasztjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A máz elsimításához egy forró vízbe mártott kést használhatunk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!