Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Rázott tészta alaprecept

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 250 g liszt
  • 120-130 g Rama
  • 4 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 200 g cukor
  • 4 tojás (közepes méretű)
  • 125 ml tejszín (tejjel vagy gyümölcsös süti esetén gyümölcslével helyettesíthető)
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

Elkészítés

Előkészítés

Előkészítünk egy jól zárható edényt, lehetőleg nagyobb legyen, mint amennyi helyet a tésztánk elfoglal benne. A tepsit vagy sütőformát kivajazzuk és belisztezzük, de használhatunk sütőpapírt vagy szilikon sütőlapot is.

A többi tésztához viszonyítva több folyadékkal készül, a szükséges zsiradéknak is folyékonynak kell lenni. A margarint felhasználás előtt felolvasztjuk, majd kicsit hűlni hagyjuk, mert a hőtől a sütőpor a sütés előtt elveszíti hajtóerejét. Az arányaiban több folyadéktól az összeállított tészta folyékony massza állagú lesz.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral, cukorral, és a vaníliás cukorral (esetleg kakaóporral) elkeverjük. Sima liszt esetében a sütőporral átszitáljuk, mert így fellazul a liszt, és könnyebb lesz a tészta. Ezután hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat: tojás, tej vagy tejszín, és az olvasztott margarin. Az egészet egy jól zárható edényben alaposan összerázzuk. Az, hogy mennyi ideig rázzuk, attól függ, milyen erősen tudjuk rázni, illetve mekkora adag tésztával dolgozunk. Az így készült tésztát azonnal meg kell sütni, nem tartható el. Mielőtt a sütőformába vagy tepsibe öntjük, érdemes az edény széléről az odaragadt anyagokat belekeverni a tésztába.

Miután a tésztát beleöntjük a tepsibe, a tetejét elsimítjuk, a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.

Sütés:

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-35 perc

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!