Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Somlói galuska

niko13 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10124-niko13
Somlói galuska
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb sütemények

Hozzávalók

Piskóta tésztához

Kakaós tésztához

Diós tésztához

Krémhez

Az öntethez

  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg tejcsoki
  • 3 dl tej
  • 7 dkg cukor

Sziruphoz

  • 1,5 dl víz
  • 7 dkg cukor
  • 2 teáskanál rumaroma

A szóráshoz

  • 6 dkg darált dió
niko13 niko13 receptje

Elkészítés

Előkészítés

A szirupot és az öntetet előre megfőzhetjük.

A tésztához a fehérjét 4 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát az olajjal, a tejjel kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Ezzel is alaposan elkeverjük, majd végül hozzáadjuk a fehérjehabot. Megsütjük.
Mind a három lapot így készítjük el. Ha kihűltek a lapok a krémmel összetöltjük.
A krém elkészítése: A tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. A többi cukrot a tej nagy részével feltesszük melegedni, a tojássárgát a vaníliás cukorral, a pudinggal, a liszttel simára keverjük, és ha forr a tej, sűrűre főzzük, majd így forrón a fehérjehabbal összekeverjük. Ezzel töltjük össze a lapokat úgy, hogy az egyik lapot meglocsoljuk a sziruppal, megszórjuk kevés dióval és erre tesszük a krémet, a tetejét megszórjuk kakaóporral.
Szirup: 1,5 dl vizet, 7 dkg cukorral felforralunk, és ha langyosra hűlt hozzáadunk 2 teáskanál rumaromát.
Másnap szoktam tálalni, mert így finomabb, de ha teljesen kihűlt már lehet enni belőle. Felvert tejszínhabbal és csoki öntettel a legfinomabb.
Csokiöntet: 10 dkg étcsokit, 10 dkg tejcsokit felforraljuk a tejjel és a cukorral, és langyosra hűtjük.

Tálalás

Ebből az adagból sok van nagyobb tepsibe készítem a lapokat.

Tárolás

Hűtőben.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A rumaromát nem szabad a forró szirupba tenni, mert kifuthat az edényből hirtelen!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!