Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Somlói galuska

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta tésztához:

2 tojás
10 dkg cukor
12 dkg liszt
pici olaj
0,5 dl tej

Kakaós tésztához:

2 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
pici olaj
0,5 dl tej

Diós tésztához:

2 tojás
10 dkg cukor
5 dkg dió
10 dkg liszt
pici olaj
0,5 dl tej

Krémhez:

4 tojás
15 dkg cukor
2 dkg liszt
1 l tej
0,5 dl tejszínhab

Az öntethez:

10 dkg étcsoki
10 dkg tejcsoki
3 dl tej
7 dkg cukor

Sziruphoz:

1,5 dl víz
7 dkg cukor
2 teáskanál rumaroma

A szóráshoz:

6 dkg darált dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A szirupot és az öntetet előre megfőzhetjük.

Elkészítés

A tésztához a fehérjét 4 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát az olajjal, a tejjel kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Ezzel is alaposan elkeverjük, majd végül hozzáadjuk a fehérjehabot. Megsütjük.
Mind a három lapot így készítjük el. Ha kihűltek a lapok a krémmel összetöltjük.
A krém elkészítése: A tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. A többi cukrot a tej nagy részével feltesszük melegedni, a tojássárgát a vaníliás cukorral, a pudinggal, a liszttel simára keverjük, és ha forr a tej, sűrűre főzzük, majd így forrón a fehérjehabbal összekeverjük. Ezzel töltjük össze a lapokat úgy, hogy az egyik lapot meglocsoljuk a sziruppal, megszórjuk kevés dióval és erre tesszük a krémet, a tetejét megszórjuk kakaóporral.
Szirup: 1,5 dl vizet, 7 dkg cukorral felforralunk, és ha langyosra hűlt hozzáadunk 2 teáskanál rumaromát.
Másnap szoktam tálalni, mert így finomabb, de ha teljesen kihűlt már lehet enni belőle. Felvert tejszínhabbal és csoki öntettel a legfinomabb.
Csokiöntet: 10 dkg étcsokit, 10 dkg tejcsokit felforraljuk a tejjel és a cukorral, és langyosra hűtjük.

Tálalás

Ebből az adagból sok van nagyobb tepsibe készítem a lapokat.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

A rumaromát nem szabad a forró szirupba tenni, mert kifuthat az edényből hirtelen!
Somlói galuska Somlói galuska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!