Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almafánk

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almafánk

80 dkg reszelt alma
25-30 dkg liszt
2 tojás
2 ek. cukor
1/2 mk. fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az almákat alaposan mossuk, majd hámozzuk meg és a nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Hagyjuk egy keveset állni, majd utána nyomjuk ki a levét. Addig elő tudjuk készíteni a többi hozzávalót.

Elkészítés

Az alma levét kinyomkodjuk, és adjuk hozzá a lisztet. Ne egyszerre adjuk hozzá az összest, hanem amennyit csak felvesz az alma. Továbbá keverjük bele a sütőport, tojást, cukrot és a fahéjat. Bő, forró olajba szaggassuk egy evőkanállal és pár perc alatt forgatva süssük aranybarnára. Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Tálalás

4 személynek elegendő adag lesz. Házi baracklekvárral tálaljuk.

Tárolás

Mint a többi fánk ez is frissen a legfinomabb, de lefedve, hűvös helyen lehet tárolni.

Alternatív elkészítés

Szerintem érdemes savanykásabb almát vásárolni hozzá, mert így lesz csak igazán finom íze a végén a lekvárral. De aki csak az édes almát szeretni, természetesen készítheti azzal is, de akár vegyesen is lehet!
Almafánk Almafánk Almafánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!