Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Somlói galuska

deakevy receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2960-deakevy
Somlói galuska
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb sütemények , Piskóták

Hozzávalók

Piskóta

Krém

deakevy deakevy receptje

Elkészítés

Elkészítés

A mazsolát beáztatjuk kevés vízbe, és 2 evőkanál rumba.
A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével, és a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével. A kettőt összekeverjük, és beleszitáljuk a lisztet, óvatosan beleforgatjuk. A masszát ketté vesszük, az egyik felébe belekeverjük a darált diót, a másik felébe a kakaóport, és egy pici vizet. (kb. 1 evőkanál)
Egy 20×30-as tepsit kikenünk, kilisztezünk, és belekanalazzuk a két masszát felváltva, hogy foltos legyen. Megsütjük, és kihűtjük.
A 2 csomag vaníliapudingot megfőzzük 8 evőkanál cukorral, és 8 dl tejjel. Kihűtjük.
A 2 csokipudingot is megfőzzük 8 evőkanál cukorral, és 8 dl tejjel, még forrón beletördeljük a csokit, felolvasztjuk benne. Ha kihűlt, a 2 evőkanál rumot is hozzákeverjük.
A piskótát kettévágjuk, majd az egyik lapot visszatesszük a tepsibe. Rákenjük a vaníliapudingot, és rászórjuk a beáztatott és lecsepegtetett mazsolát. Befedjük a másik piskótalappal, és rákenjük a csokipudingot.
Tálaláskor kanállal szedünk belőle, és tejszínhabbal kínáljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!