Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Somlói galuska

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

8 db tojás
8 ek. cukor
6 ek. liszt
4 ek. darált dió

Krém:

16 ek. cukor
1,6 l tej
1 tábla étcsokoládé
2 ek. rum
1 csomag mazsola
2 ek. rum
tejszínhab
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A mazsolát beáztatjuk kevés vízbe, és 2 evőkanál rumba.
A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével, és a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével. A kettőt összekeverjük, és beleszitáljuk a lisztet, óvatosan beleforgatjuk. A masszát ketté vesszük, az egyik felébe belekeverjük a darált diót, a másik felébe a kakaóport, és egy pici vizet. (kb. 1 evőkanál)
Egy 20×30-as tepsit kikenünk, kilisztezünk, és belekanalazzuk a két masszát felváltva, hogy foltos legyen. Megsütjük, és kihűtjük.
A 2 csomag vaníliapudingot megfőzzük 8 evőkanál cukorral, és 8 dl tejjel. Kihűtjük.
A 2 csokipudingot is megfőzzük 8 evőkanál cukorral, és 8 dl tejjel, még forrón beletördeljük a csokit, felolvasztjuk benne. Ha kihűlt, a 2 evőkanál rumot is hozzákeverjük.
A piskótát kettévágjuk, majd az egyik lapot visszatesszük a tepsibe. Rákenjük a vaníliapudingot, és rászórjuk a beáztatott és lecsepegtetett mazsolát. Befedjük a másik piskótalappal, és rákenjük a csokipudingot.
Tálaláskor kanállal szedünk belőle, és tejszínhabbal kínáljuk.
Somlói galuska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!