Somlói galuska
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével, és a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével. A kettőt összekeverjük, és beleszitáljuk a lisztet, óvatosan beleforgatjuk. A masszát ketté vesszük, az egyik felébe belekeverjük a darált diót, a másik felébe a kakaóport, és egy pici vizet. (kb. 1 evőkanál)
Egy 20×30-as tepsit kikenünk, kilisztezünk, és belekanalazzuk a két masszát felváltva, hogy foltos legyen. Megsütjük, és kihűtjük.
A 2 csomag vaníliapudingot megfőzzük 8 evőkanál cukorral, és 8 dl tejjel. Kihűtjük.
A 2 csokipudingot is megfőzzük 8 evőkanál cukorral, és 8 dl tejjel, még forrón beletördeljük a csokit, felolvasztjuk benne. Ha kihűlt, a 2 evőkanál rumot is hozzákeverjük.
A piskótát kettévágjuk, majd az egyik lapot visszatesszük a tepsibe. Rákenjük a vaníliapudingot, és rászórjuk a beáztatott és lecsepegtetett mazsolát. Befedjük a másik piskótalappal, és rákenjük a csokipudingot.
Tálaláskor kanállal szedünk belőle, és tejszínhabbal kínáljuk.
Somlói galuska
Hozzávalók
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével, és a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével. A kettőt összekeverjük, és beleszitáljuk a lisztet, óvatosan beleforgatjuk. A masszát ketté vesszük, az egyik felébe belekeverjük a darált diót, a másik felébe a kakaóport, és egy pici vizet. (kb. 1 evőkanál)
Egy 20×30-as tepsit kikenünk, kilisztezünk, és belekanalazzuk a két masszát felváltva, hogy foltos legyen. Megsütjük, és kihűtjük.
A 2 csomag vaníliapudingot megfőzzük 8 evőkanál cukorral, és 8 dl tejjel. Kihűtjük.
A 2 csokipudingot is megfőzzük 8 evőkanál cukorral, és 8 dl tejjel, még forrón beletördeljük a csokit, felolvasztjuk benne. Ha kihűlt, a 2 evőkanál rumot is hozzákeverjük.
A piskótát kettévágjuk, majd az egyik lapot visszatesszük a tepsibe. Rákenjük a vaníliapudingot, és rászórjuk a beáztatott és lecsepegtetett mazsolát. Befedjük a másik piskótalappal, és rákenjük a csokipudingot.
Tálaláskor kanállal szedünk belőle, és tejszínhabbal kínáljuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?