Almás kalapok
Hozzávalók
Almás kalapok
Töltelék:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Ezalatt megtisztítjuk az almákat, apró kockákra vágjuk, dinsztelni tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, citrust, és fahéjat. Ha kezd barnulni akkor a bort a dzsemfix-szel elkeverve öntjük hozzá, és sűrűsödésig keverjük, majd hűlni tesszük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kb. 10 cm karikákat szaggatunk ki. Egy karikára két kiskanál tölteléket teszünk és egy másik tésztakarikával beborítjuk. A széleit villával jól megnyomkodjuk, majd a kiesett tésztaszélekből különböző szalagokat, kakaót keverjük egy darabkához, és abból nyújtunk, és szaggatunk csillagformával virágot, azzal díszítjük a kalapokat. Tojással kenjük meg, és 180 fokon 15 -20 perc alatt süssük meg.
Tálalás
Tárolás
Almás kalapok
Hozzávalók
Almás kalapok
Töltelék:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Ezalatt megtisztítjuk az almákat, apró kockákra vágjuk, dinsztelni tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, citrust, és fahéjat. Ha kezd barnulni akkor a bort a dzsemfix-szel elkeverve öntjük hozzá, és sűrűsödésig keverjük, majd hűlni tesszük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kb. 10 cm karikákat szaggatunk ki. Egy karikára két kiskanál tölteléket teszünk és egy másik tésztakarikával beborítjuk. A széleit villával jól megnyomkodjuk, majd a kiesett tésztaszélekből különböző szalagokat, kakaót keverjük egy darabkához, és abból nyújtunk, és szaggatunk csillagformával virágot, azzal díszítjük a kalapokat. Tojással kenjük meg, és 180 fokon 15 -20 perc alatt süssük meg.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?