Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás kalapok

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás kalapok

40 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojás
10 dkg porcukor
1 dl 20%-os tejföl
csipet só

Töltelék:

3 db alma (hámozott, kimagozott)
1 tk. vanília aroma
1 dl száraz fehérbor
3 ek. barnacukor
1 kk. őrölt fahéj
1 db lime citrom reszelt héja, és leve
1 tojássárgája a kenéshez

Díszítéshez:

Csoki drazsé mini
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Sütőtepsit béleljük zsírpapírral.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, legalább 3 órát hűtőbe tesszük.
Ezalatt megtisztítjuk az almákat, apró kockákra vágjuk, dinsztelni tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, citrust, és fahéjat. Ha kezd barnulni akkor a bort a dzsemfix-szel elkeverve öntjük hozzá, és sűrűsödésig keverjük, majd hűlni tesszük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kb. 10 cm karikákat szaggatunk ki. Egy karikára két kiskanál tölteléket teszünk és egy másik tésztakarikával beborítjuk. A széleit villával jól megnyomkodjuk, majd a kiesett tésztaszélekből különböző szalagokat, kakaót keverjük egy darabkához, és abból nyújtunk, és szaggatunk csillagformával virágot, azzal díszítjük a kalapokat. Tojással kenjük meg, és 180 fokon 15 -20 perc alatt süssük meg.

Tálalás

9 db.

Tárolás

1-8 napig eláll. Dobozban.
Almás kalapok Almás kalapok Almás kalapok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!