Eperkrémes tornyok
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, belekeverjük a kakaóport és a sütőport.
Egy másik tálkában megolvasztjuk a margarint és a tojással, cukorral habosra kavarjuk.
A két részt összeforgatjuk.
A tejet fokozatosan adagolva csomómentes, sűrű tésztává keverjük.
Egy közepes méretű tepsit (24*39 cm) kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd egy közepes méretű pogácsa szaggatóval (6 cm-eset használtam) korongokat vágunk.
A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel és mérsékelt lángon kb. 5 perc alatt sűrű péppé főzzük, hagyjuk kihűlni.
A margarint a porcukorral kikeverjük, majd összeforgatjuk a kihűlt főzött krémmel.
Az epret alaposan megmossuk, a zöld részeket eltávolítjuk és pépesítjük, a krémhez keverjük.
Két korongot összeragasztunk némi krémmel, majd körben is lekenjük, a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Amikor minden torony elkészült, a maradék krémet elosztjuk szépen a tetejükön.
Eperrel és menta levélkékkel, valamint tortadarával díszítjük.
Tálalás
Tárolás
Eperkrémes tornyok
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, belekeverjük a kakaóport és a sütőport.
Egy másik tálkában megolvasztjuk a margarint és a tojással, cukorral habosra kavarjuk.
A két részt összeforgatjuk.
A tejet fokozatosan adagolva csomómentes, sűrű tésztává keverjük.
Egy közepes méretű tepsit (24*39 cm) kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd egy közepes méretű pogácsa szaggatóval (6 cm-eset használtam) korongokat vágunk.
A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel és mérsékelt lángon kb. 5 perc alatt sűrű péppé főzzük, hagyjuk kihűlni.
A margarint a porcukorral kikeverjük, majd összeforgatjuk a kihűlt főzött krémmel.
Az epret alaposan megmossuk, a zöld részeket eltávolítjuk és pépesítjük, a krémhez keverjük.
Két korongot összeragasztunk némi krémmel, majd körben is lekenjük, a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Amikor minden torony elkészült, a maradék krémet elosztjuk szépen a tetejükön.
Eperrel és menta levélkékkel, valamint tortadarával díszítjük.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?