Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Szalvéta kosárka

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Szalvéta kosárka
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)
  • 1 tasak tejszínízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 ek. porcukor (szóráshoz)
  • 1 ml vanília aroma
  • 10 dkg szőlő (12 szem)
  • 15 dkg mascarpone
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Egy muffinsütőt előkészítünk.

A tejet cukorral felforraljuk, és a pudingport kevés hideg tejjel, amit félretettünk kb. 1 dl elkeverjük csomómentesre, és a forró tejhez adjuk, és sűrűsödésig főzzük. Kihűtjük, és a vanília aromát belekeverjük, majd a krémsajtot is belekeverjük. Időközben a réteslapból négyzeteket vágunk ollóval, akkora darabokat egyszerre 4-et, hogy a muffinsütőt kibéleljük vele. Mintha szalvétát tennénk bele, csak forgassuk el, hogy körbe legyenek a lapok. Kis kosarakat 200 fokon kisütjük 5 perc alatt. A kihűlt kosarakba töltjük a még langyos krémet, és mindegyikbe tegyünk leszemezett szőlőt. Ezután tegyük hűtőbe. Amikor kínáljuk, vegyük ki a formából, és tegyük tányérra, majd szórjuk meg porcukorral.

Tálalás

2 adag is készülhet belőle. Más ízesítéssel.

Tárolás

Hűtőben.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A harmadik képen tutti-frutti pudinggal készült, és Smartis cukorral díszítve a gyerekek kedvére. Ebbe a pudingba tejfölt kevertem 2 evőkanállal.

Vélemények

Nikol

Nikol
2014.11.06. | 16:52

Köszi a receptet, nagyon finom.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!