Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szalvéta kosárka

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szalvéta kosárka

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)
1 tasak tejszínízű pudingpor
5 dl tej
2 ek. cukor
1 ek. porcukor (szóráshoz)
1 ml vanília aroma
10 dkg szőlő (12 szem)
15 dkg mascarpone
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy muffinsütőt előkészítünk.

Elkészítés

A tejet cukorral felforraljuk, és a pudingport kevés hideg tejjel, amit félretettünk kb. 1 dl elkeverjük csomómentesre, és a forró tejhez adjuk, és sűrűsödésig főzzük. Kihűtjük, és a vanília aromát belekeverjük, majd a krémsajtot is belekeverjük. Időközben a réteslapból négyzeteket vágunk ollóval, akkora darabokat egyszerre 4-et, hogy a muffinsütőt kibéleljük vele. Mintha szalvétát tennénk bele, csak forgassuk el, hogy körbe legyenek a lapok. Kis kosarakat 200 fokon kisütjük 5 perc alatt. A kihűlt kosarakba töltjük a még langyos krémet, és mindegyikbe tegyünk leszemezett szőlőt. Ezután tegyük hűtőbe. Amikor kínáljuk, vegyük ki a formából, és tegyük tányérra, majd szórjuk meg porcukorral.

Tálalás

2 adag is készülhet belőle. Más ízesítéssel.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

A harmadik képen tutti-frutti pudinggal készült, és Smartis cukorral díszítve a gyerekek kedvére. Ebbe a pudingba tejfölt kevertem 2 evőkanállal.
Szalvéta kosárka Szalvéta kosárka Szalvéta kosárka Szalvéta kosárka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!