Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Cannoli siciliani

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Cannoli siciliani
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb sütemények

Hozzávalók

A tésztához

  • 250 g búzaliszt (BL55)
  • 50 g vaj
  • 30 g porcukor
  • 1 db tojás közepes
  • 5 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
  • 1 csipet só
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 60 ml Marsala bor
  • 1 tk. fehér borecet

A szélek kenéséhez

  • 1 db tojásfehérje

A krémhez

  • 800 g ricotta
  • 200 g porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 8 dkg csokicseppek

A végekre

  • pisztácia vagy kandírozott citrus, narancs
  • Olaj (a kisütéshez)
  • porcukor (a szóráshoz)
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tészta hozzávalóit robotgéppel összeállítom, majd hűtőbe teszem 2 órára. A Ricottát a cukorral jól kikeverem, és állni hagyom. Én előző nap elkészítettem, és a hűtőbe várakozott a töltéshez. A tésztákhoz csöveket készítünk elő. Sajnos nekem csak rolóhoz való van, mert cannolihoz valót nem forgalmaznak nálunk még.
Ha a ricotta elég folyós, érdemes egy ruhán át kicsöpögtetni belőle egy kevés savót, különben a töltelék sem lesz elég szilárd. (Jó minőségű olasz, vagy házi ricottánál ez természetesen nem szükséges.) Belekeverem a cukrot, és aki gondolja, a csokoládét is. Csokipasztillát is használhatunk, azt már nem is kell felvágni.
A tésztát kiveszem a hűtőből, meleg kézzel kicsit nyomkodom, hogy mozgathatóvá váljon, és vékonyra (1 mm) kinyújtom. Jó 10-12 cm átmérőjű köröket szaggatok ki fánkszaggatóval.
Egy lábasban felforrósítom az olajat. Minden csőre feltekerek egy tésztát és beleteszem a kellően felforrósodott olajba. Egyszer-kétszer átforgatom, hogy mindenhol megsüljön. Ha kész, fémcsipesszel kiemelem, itatós papírra szedem, és a sült tésztából kitolom a fémhengert*. (Ezt a műveletet célszerű védőkesztyűben végezni.) Így módon folyamatosan kisütöm a tésztát.
Ha kihűltek a tésztahengerek, megtöltöm a ricottával. (Ez szélescsőrű nyomózsákkal, vagy egyszerű kiskanállal is jól működik, mivel a henger elég széles.) A tetejére porcukrot szórok, a két végét pedig megszórom kandírozott naranccsal, vagy zöld pisztáciával.
/kb. 12 db cannoli/

* fém hengerként kb. 4 cm átmérőjű, kb. 12 cm hosszú hőálló, üreges, kívül sima felületű hengert használnak.

Tálalás

12 db

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!