Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cannoli siciliani

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

250 g búzaliszt (BL55)
50 g vaj
30 g porcukor
1 db tojás közepes
1 csipet só
1 tk. őrölt fahéj
60 ml Marsala bor
1 tk. fehér borecet

A szélek kenéséhez:

1 db tojásfehérje

A krémhez:

800 g ricotta
200 g porcukor
1 db citrom reszelt héja
8 dkg csokicseppek

A végekre:

pisztácia vagy kandírozott citrus, narancs
Olaj (a kisütéshez)
porcukor (a szóráshoz)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit robotgéppel összeállítom, majd hűtőbe teszem 2 órára. A Ricottát a cukorral jól kikeverem, és állni hagyom. Én előző nap elkészítettem, és a hűtőbe várakozott a töltéshez. A tésztákhoz csöveket készítünk elő. Sajnos nekem csak rolóhoz való van, mert cannolihoz valót nem forgalmaznak nálunk még.
Ha a ricotta elég folyós, érdemes egy ruhán át kicsöpögtetni belőle egy kevés savót, különben a töltelék sem lesz elég szilárd. (Jó minőségű olasz, vagy házi ricottánál ez természetesen nem szükséges.) Belekeverem a cukrot, és aki gondolja, a csokoládét is. Csokipasztillát is használhatunk, azt már nem is kell felvágni.
A tésztát kiveszem a hűtőből, meleg kézzel kicsit nyomkodom, hogy mozgathatóvá váljon, és vékonyra (1 mm) kinyújtom. Jó 10-12 cm átmérőjű köröket szaggatok ki fánkszaggatóval.
Egy lábasban felforrósítom az olajat. Minden csőre feltekerek egy tésztát és beleteszem a kellően felforrósodott olajba. Egyszer-kétszer átforgatom, hogy mindenhol megsüljön. Ha kész, fémcsipesszel kiemelem, itatós papírra szedem, és a sült tésztából kitolom a fémhengert*. (Ezt a műveletet célszerű védőkesztyűben végezni.) Így módon folyamatosan kisütöm a tésztát.
Ha kihűltek a tésztahengerek, megtöltöm a ricottával. (Ez szélescsőrű nyomózsákkal, vagy egyszerű kiskanállal is jól működik, mivel a henger elég széles.) A tetejére porcukrot szórok, a két végét pedig megszórom kandírozott naranccsal, vagy zöld pisztáciával.
/kb. 12 db cannoli/

* fém hengerként kb. 4 cm átmérőjű, kb. 12 cm hosszú hőálló, üreges, kívül sima felületű hengert használnak.

Tálalás

12 db
Cannoli siciliani Cannoli siciliani Cannoli siciliani

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!