Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Apró mézeskalács házikók

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 14 darabhoz

Tésztához

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A sablonokat egy kartonlapra átmásoljuk és kivágjuk. A tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A porcukrot egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a mézet, vanillincukrot, tojást, és egy fakanállal az egészet sima masszává keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a 2/3 részét a mézes masszához keverjük. A maradék sütőporos lisztet egy nyújtódeszkán gyúrjuk hozzá a tésztához. A tésztát ezután enyhén lisztezett munkafelületen 3 mm vékony lappá nyújtjuk, majd a sablon segítségével 28 házikót szabunk ki. Egy kiszúróforma (12 mm Ø) és egy kés segítségével a házikók közepén kivágjuk az ajtó formáját (lásd 1. kép), majd 28 db 3x3 cm nagyságú lapot vágunk ki az oldalfalaknak, ill. 28 db 3x4 cm nagyságú lapot szabunk ki a tetőnek.

A házikók elemeit az előkészített tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó- felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A házikó elemeit a díszítő cukormázzal vagy a fehér dekor tollal ragasztjuk össze az alábbiak szerint: először a ház 4 falát állítjuk össze, az oldalfalakat és a homlokzati falakat (lásd 2. kép), majd felhelyezzük a tetőt is (hagyjuk közben, hogy az illesztéseknél a cukormáz megszilárduljon). Miután a cukormáz megszilárdult a házikót ízlés szerint színes dekor tollakkal, tortadarával díszítjük.

Vélemények

niko13

niko13
2013.12.24. | 21:27

Én egy nagyot készítettem!
BMoncsi1985

BMoncsi1985
2013.12.22. | 23:36

Ajánlom mindenkinek, hogy próbáljátok ki! :)
nokedli1986

nokedli1986
2013.12.22. | 11:04

a lányommal ezt sütöttük meg a nagyszülőknek Karácsonyi ajándék gyanánt. Már megkapták és nagyon örültek neki. A recept egy kis kézügyességet kíván.
kertesztimi

kertesztimi
2013.12.21. | 15:57

kicsit időigényes de finom izletes
picibounty

picibounty
2013.12.21. | 15:48

Elkészítése nehéz, de megéri, az eredmény kárpótol!
MARCSULA

MARCSULA
2013.12.21. | 12:02

Nagyon jól elszórakoztam vele tegnap,Aranyosak lettek!Jó kis karácsonyi ajándékok lettek belőle!
Barbi29

Barbi29
2013.12.20. | 11:20

egyszerű és finom
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!