Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyertya

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Gyertya

25 dkg liszt
12 dkg méz
1 tojássárgája
5 dkg vaj
7 dkg cukor
2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
kevés só
10 dkg dió

Díszítéshez:

1 tojásfehérje
15 dkg porcukor
2 ek. citromlé
mandula vagy füge

Krémhez:

20 dkg Rama
20 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Mézet, cukrot, vajat és a fűszerkeveréket felmelegítjük addig, míg a cukor elolvad. Lisztet a sütőporral, sóval, darált dióval összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és a kihűlt mézes keverékkel összedolgozzuk. 1 órát pihentetjük. Kis köröket szaggatunk belőle és sütjük (180 fok, 10 perc, de vigyázni kell vele, mert hamar sül). Megmaradt tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a citromlevet és annyi porcukrot, hogy sűrű legyen, de kissé folyós.
Kakaós krémhez: porcukrot habosra keverjük a Rama margarinnal és hozzáadjuk a kakaóport is. Kisült karikákból 4-5 db-ot összeragasztunk a kakaós krémmel, tetejét cukormázzal díszítjük. Lángja füge vagy mandula kettévágva.
Gyertya

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!